futás,jótékony futás

3 ok, amiért megéri kipróbálnod a jótékony versenyzést

Forrás: Getty Images
Egyre népszerűbb hazánkban is a jótékony futás, számtalan szervezetet támogathatsz a megtett kilométereiddel. De, miért is jó ez neked, azon kívül, hogy jó érzéssel tölt el, ha másokon segíthetsz?
  • Mindenkinek vannak nehezebb időszakai, amikor motiválatlanságot érez, esetleg kiégést, amikor egy táv szimpla teljesítése, esetleg egy jobb időeredmény nem tesz annyira lelkessé, mint korábban. Vannak, akik ilyenkor egy kis szünetet tartanak, ami valóban hasznos, de utána érdemes egy fontosabb célt is találni, ami által újra örömödet leled a sportban.


  • Egy jótékonysági futókörben, esetleg egy versenyen (mint a most hétvégi Suhanj!6) olyan emberekkel ismerkedhetsz meg, akiknek szintén fontos jótékonykodás, így értékes barátságokat is köthetsz.


  • Amikor nem a teljesítmény a legfontosabb, hanem van a verseny mögött egy magasztosabb ügy, lekerül rólad a nyomás, és mindenféle görcs, így önfeledten tudod élvezni a futást, és ettől talán jobban is sikerül majd a verseny.

Csak keress magadnak egy olyan témát vagy alapítványt, ami hozzád közel áll, határozd meg, kiken segítenél legszívesebben, és vágj bele. Így a futásaid egy sokkal fontosabb célt kapnak, és ez téged és másokat is boldoggá tesz majd!