Borítókép: ULTRA LUPA-TÓ, AZ EGYÉJSZAKÁS FUTÓKALAND

ULTRA LUPA-TÓ, AZ EGYÉJSZAKÁS FUTÓKALAND

Forrás: Freepik.com
BŐVÜL AZ ULTRABALATON CSALÁD - A Tisza-tó és a Balatonfelvidék után irány a Dunakanyar!

Bár a 2021. év eleje nem a futóverseny szervezőkről szólt, az NN Ultrabalaton szervezőcsapata mégis új versenyt mutat be, mely igazgalmas színfoltja lesz a budapesti futóverseny piacnak.

Az ötletről és az eseményről Zelcsényi Miklóssal, az NN Ultrabalaton versenyigazgatójával beszélgettünk.

Honnan jött az Ultra Lupa-tó ötlete?

Pár évvel ezelőtt már volt kapcsolatunk a Lupa Beach üzemeltetőivel, mikor ők biztosították az úszópályát az általunk szervezett Budapestman Triatlon versenyhez, így nem voltunk ismeretlenek egymásnak.

Mivel a helyszín már akkor is nagyon tetszett nekünk, így csak idő kérdése volt, mikor térünk vissza a Lupa-tóhoz, mely sok egyéb sporteseménynek is otthont ad. Idén tavasszal úgy hozta a sors, hogy megkeresésükre, miszerint sportszervezőt keresnek a Lupa Beach RUN (július 17.) esemény lebonyolítására, igent mondtunk.

Az NN Ultrabalaton már évek óta telt házas rendezvény, illetve folyamatosan igyekszünk bővíteni az UB brand családját, így az Ultra Tisza-tó és az őszi Burger King Ultrabalaton Trail versenyek mellé remekül passzolt a gondolta, hogy ezúttal Budapest környékére koncentráljunk. A Lupa Beach kínálta lehetőséget azonnl összekapcsoltuk ezzel a tervünkkel. És máris létrejött a következő állomás.

Akkor ez egy Beach Run, vagy az UB-hez hasonló ultrafutó verseny?

Mindkettő! Ezen a nyári hétvégén mind az ultrafutókat, mind pedig a futással még csak most ismerkedőket várjuk a Lupára! Pénteken a csapatversenyen indulókat és az ultrafutókat rajtoltatjuk el egy 109 kilométeres, meseszép körre, a Dunakanyarba, ahol az UB mintájára több mint tíz ponton biztosítunk frissítést és váltási lehetőséget. A hőséget kevésbé szeretők számára több lehetőséget kínálunk! Egyrészt péntek este egy fejlámpás félmaraton, avagy szombat reggel, a strandnyitás előtt 5 és 10 kilométeres távok közül választhatnak. Gondolunk a legfiatalabb korosztályokra is! Nekik külön futamokkal és értékeléssel gyerekversenyt rendezünk. Szombaton délben pedig elsőként kerül sor a Swim-Run programra, ahol a 2 sportág, az úszás és a futás felváltva kerülnek terítékre. Reméljük, a befutók után a teljes mezőny a homokos strandon piheni majd ki a verseny fáradalmait!

Mit keres egy komp egy futóversenyen?

A pénteki ultraverseny során a futókat és a csapatokat kísérő autókat - Tahitótfalu és Vác - között komppal szállítjuk át a Dunán. Ezen a szakaszon időjóváírást alkalmazunk, így a versenyt a kompozás nem befolyásolja, de biztosan emlékezetes színfoltja lesz az estének!

Versenyszámok:

  • 5 kilométer
  • 10 kilométer
  • Fejlámpás félmaraton
  • 109 kilométer egyéni
  • 50 kilométer egyéni
  • 109 kilométer csapat
  • Gyerekfutamok
  • Swim Beach Run

Minden rajtcsomagba MIZUNO póló kerül. További információk a verseny weboldalán.

Ki mást kérhettünk volna meg egy tesztfutásra, mint Takács Krisztián “Csipit”, aki kérésünknek és a kihívásnak sem tudott ellenállni, és április 17-én vállalta, hogy lefutja a 109 kilométeres kört. Az első húsz kilométeren nem volt ideje nézelődni, mert este hétkor, Tahitótfaluból elindult az utolsó komp. Segítőt persze hivatalból nem vitt magával, de hogy ne érezze magát annyira egyedül, filmes csapatunk elkísérte, hogy megmutathassuk nektek, mi vár majd rátok egy igazi egyéjszakás kaland során, júliusban. A filmet ITT találjátok.

RESPECT! Csipi 11 òra 25 perc alatt futotta meg az Ultra Lupa-tò 109 kilométeres egyéni távot! Jò pihenést! Hamarosan találkozunk! #UltraLupatò

Posted by Burger King Ultra Lupa-tó on Saturday, April 17, 2021