futás,szépségápolás

5 beauty cucc, aminek minden futó csaj táskájában ott a helye

Forrás: Getty Images
A rendszeres edzés csodát tesz az alakoddal, viszont a sok izzadás miatt különösen fontos, hogy megfelelően ápold a bőrödet. A következő holmik ebben segítenek!

Hidratálás kívül-belül

Futóként különösen fontos az átlagnál nagyobb hangsúlyt fektetni a bőrápolásra. Az izzadás miatt dehidratált lesz a bőröd, így először is a legfontosabb a megfelelő folyadékbevitel, hogy ne legyen száraz, érdes a bőr.

Az izzadás szárít is, így fontos, hogy amikor a szabadban futsz, megfelelő hidratáló krémet használj: olyat, ami ápol, viszont nem tömíti el a pórusokat.

Edzés smink nélkül

És ha már itt tartunk, a sminket is extrafontos lemosni edzés előtt, ha azt szeretnéd, hogy a bőrödre is jótékonyan hasson az edzés!

Védd a bőrt!

Tavasztól őszig kiemelten fontos a fényvédelem is: ha nap közben futsz, semmiképp se hagyd otthon a naptejedet, mert bizony nagyon nagy károkat tudsz okozni, ha fényvédő nélkül töltesz órákat a szabadban.

Nem árt, ha a fentiekből egy jó kis beauty-csomagot állítasz össze magadnak, ami minden edzés előtt és után nagyon hasznos lesz! Ráadásul május 9-12. között 10-70%-kal olcsóbban szerezheted be a kedvenceidet a JOY-kuponokkal, több mint 300 márka kínálatából lehet választani 2000 üzletben!