Borítókép: Hogyan gondoskodhatsz futódzsekidről, hogy mindig melegen tartson?

Hogyan gondoskodhatsz futódzsekidről, hogy mindig melegen tartson?

Sokakkal megesett már, hogy beruháztak egy-egy drágább technikai kabátba, amelyben élmény volt futni még a leghidegebb napokon is, de néhány mosás után már átfújt rajta a szél, és az esőcseppeket is inkább elnyelte, mint lepergette. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy nem megfelelő módon mostad és szárítottad.

Őrizd meg technikai ruháid speciális funkcióit!

Ahhoz, hogy a technikai ruhák megőrizzék lélegző-, vízlepergető- és szélálló képességüket kicsit másként kell őket mosni és szárítani. Az Electrolux segítségével összeszedtük, mit tehetsz azért, hogy outdoor cuccaid évekig melegen tartsanak.

A legtöbb futódzseki kivezeti az izzadtságot, így nem kell minden alkalommal kimosnod. Ha viszont elérkezett a mosás ideje, mindenképpen használj outdoor ruhák tisztításához készült mosószert. Ezek olyan speciális anyagokat tartalmaznak, amelyek hatékonyan távolítják el a szennyeződéseket, ugyanakkor nem károsítják a ruha szellőzését és vízpergető képességét. Öblítőt soha ne használj ezekhez a ruhákhoz!

Kattints a képre!

Mosd technikai holmijaidat outdoor programon. Az Electrolux mosógépek outdoor programja alacsony hőfokon, kíméletesen távolítja el a ruhák anyagának apró membránjaiból a szennyeződéseket, így azok újra tökéletesen védenek és szellőznek.

Kattints a képre!

Átázik a korábban még vízhatlan futódzsekid? Így hozhatod újra formába:

Ha már kimostad az impregnáló anyagot a kabátodból, akkor sincs veszve minden. Egy Electrolux szárítógép outdoor programján visszaállíthatod futódzsekid speciális funkcióit, így újra vízhatlan és szélálló lesz. Mosd ki a fentiek szerint, és szárítsd meg outdoor programon. A meleg levegő segít aktiválni a mosószeren keresztül a szövetszálak közé juttatott impregnáló és kondicionáló anyagokat, ezért a program végén az utolsó pár percre a gép megnöveli a hőfokot. Így futókabátod ruhád hosszú ideig véd majd a hidegtől, a széltől és az esőtől is.

Ha az is érdekel, hogy utcai ruháidat hogyan tarthatod hosszabb ideig jó formában, ide kattintva találsz ötleteket.