futás, hajviselet futás, frizura futás

Futócsajoknak: 3 lépés a trendi sportolás utáni frizuráért

Forrás: Getty Images
Ismerős az az érzés, amikor nem tudod, mikor moss hajat, mert szinte minden nap sportolsz, és úgyis azonnal úgy néz majd ki, mintha meg se mostad volna és lelapul? A vége pedig az, hogy összefogod, mert ennél egyszerűbb megoldás nincs, viszont így soha nem viseled csinosan, kiengedve a frizurád?

Bizony, a futócsajoknak nincs könnyű dolguk, ha szeretnék, hogy a frizurájuk szép legyen a sok edzés ellenére is, hiszen az izzadtságtól összeesett tincseket a legegyszerűbb összefogni újra copfba, de hát ki szeretne állandóan lófarokba kötött hajjal jérni?

Szerencsére van egy trükk, amivel a sok futás ellenére is friss és formázottnak tűnő lehet a loboncod 3 egyszerű lépésben:

  1. Copf helyett fond be: Nem baj, ha nem tudsz rendesen fonni, most az utóhatás a fontos. Egybe vagy kettőbe, ahogy jól esik, de fond be a hajad, mert ez nem csak egy kényelmes futós hajviselet, de utána szép hullámosak lesznek a tincseid, ha a további lépéseket is beiktatod. Ha nem tetszik a végeredmény, egy fejpánttal simán feldobhatod a futáshoz!

  2. Futás után fújd át hajszárítóval a hajad 1 percig még fonott állapotban, majd újabb 1-2 percig várd meg, amíg kicsit kihűl. Ha ez megtörtént, bontsd ki, de még ne fésüld ki a hajad, viszont a fejtetődön, különösen a választékodhoz fújj száraz sampont! Kicsit dörzsöld át vele a fejbőrödet.

  3. Ha ezzel megvagy, az ujjaiddal fésüld át a hajad, majd pedig a tövéhez fújj hajtőemelő spray-t, hogy az izzadtságtól kissé elnehezült tincseid, ne lapuljanak le. Rázd össze, és már kész is. Ha úgy érzed, jöhet még egy kis fixáló vagy hajfény spray, esetleg egy kis parfüm, hogy még vonzóbbnak érezhesd magad!
hullámos haj, beach waves
Forrás: Getty Images
EXTRA TIPP

Ha másnap már nem tetszik ez a frizura, a felsőrészét fogd össze, és csavarj össze belőle egy kócos kontyot, csapj fel egy hangsúlyos fülbevalót, és újabb trendi hajviseletet készítettél pillanatok alatt!

Ne várj erőteljes hullámokat, csak amolyan beach waves-t, ami egyszerre laza és sportos, de mégis nagyon csinos!