Borítókép: Ezekkel a gyakorlatokkal elérheted, hogy jobb legyen a tartásod futás közben

Ezekkel a gyakorlatokkal elérheted, hogy jobb legyen a tartásod futás közben

Forrás: getty images
A rossz tartásnak a futásra nézve is negatív következményei lehetnek, ugyanis gyakrabban kell fájdalommal, kisebb-nagyobb sérülésekkel küzdened, ha közben nem húzod ki magadat.

De elég csak néhány hétköznapi teendőre gondolnod: amikor megnézed a telefonodat, vagy autót vezetsz, ekkor könnyebben megfeledkezel arról, hogy egyenes háttal ülj - a jutalmad pedig a hát-, és nyakfájás lesz.

A következő négy, Pilatesből is ismert gyakorlat viszont segít abban, hogy javíts a tartásodon.

Törzsfordítás térden

Forrás: prevention.com

Térdelj le, a karodat pedig nyújtsd ki oldalra. Fesztísd be a hasadat,a válladat pedig engedd le. Fordulj el az egyik oldalra - közben tartsd egyenesen a medencédet -, majd lassan a másikra.

Váll-lazítás

Forrás: prevention.com

Feküdj a hátadra, a kezedet tedd a tarkódra, a térdedet pedig hajlítsd be. Emeld fel a könyökedet a fejed két oldalához, majd a nyakad megmozdítása nélkül engedd le.

Bölcső

Forrás: prevention.com

Feküdj a hasadra, hajlítsd be a térdedet és fogd meg a bokádat. Emeld fel a mellkasodat és maradj így néhány másodpercig. Előre-hátra is dőlöngélhetsz, így még jobban ki tudod nyitni a mellkasodat.

Melldomborítás

Forrás: prevention.com

Térdelj le, a karodat pedig nyújtsd ki, a tenyered nézzen hátrafelé. Fokozatosan emeld egyre hátrébb mindkét karodat, majd engedd vissza a törzsed mellé. Közben nézz el az egyik, majd a másik irányba.

A gyakorlatokat végezd el heti 2-3 alkalommal és meglátod, sokat fog javulni a tartásod!

Olvasnál még a témában?

Forrás: https://prevention.com