Borítókép: Januári kedvenc zúzós futódalunk, és ami mögötte van

Januári kedvenc zúzós futódalunk, és ami mögötte van

Forrás: Brains
Magyarország legnépszerűbb elektronikus zenét játszó koncertzenekara, a Brains új dala tökéletes inspiráció nem csak futáshoz, de az égvilágon minden edzéshez. Ütős, dinamikus, felpörget, ahogy kell – nem kérdés, a banda tudja, hogyan kell keményen edzeni. Tavaly McColumbo futotta le a félmaratont, erről is kifaggattuk Kéri András énekest.

A Maradok mozgásban JumoDaddy-vel közös szám, akivel az együttes a legutóbbi közös slágerük, az „All Eyes on Me" óta tervezett újabb együttműködést. Ez a zene tényleg egy igazi motivációs tuning, amelyet az edzők és sportolók lendülete inspirált. A szám célja, hogy erőt adjon és átlendítse a hallgatókat a holtponton – legyen az egy sportverseny, egy vizsga vagy egy kapcsolati hullámvölgy.

Kéri András, alias McColumbo, a Brains énekese tavaly áprilisban lefutotta a félmaratont, így volt honnan ihletet merítenie a Maradok mozgásban című számhoz. András a nyári, koncertekkel teli hónapokban maximum heti 1-2 alkalommal tud az edzésre időt szánni, ám ősztől tavaszig keményen odateszi magát, ha a sportról van szó.

Az őszi-téli időszakban általában edzőteremben edzek, kardiózok, teniszezek, több éve futok, jó időben persze a szabadban is sportolok, viszont a hangszálaimra, a torkomra vigyáznom kell, így nagy hidegben marad a benti edzés. A félmaratonra tavaly januárban kezdtem felkészülni Hais Barbara futóedző buzdítására. Felmértük az állóképességemet, és úgy döntöttünk, bevállalható a három hónapos felkészülés. Okosan felépített terv alapján edzettünk, elég sokat, de nagyon élveztem a dolgot. Szeretem az ilyen projecteket!

,,Nyáron forró szél, télen hó és jég, úgy még nem fáztam…” – hangzik el a dalban többször is ez a kulcsmondat. Nem kérdés, a banda jól tudja, milyen kőkemény dolog télen-nyáron a szabadban edzeni – ehhez bizony nem kevés motiváció szükséges.

,,Nem szeretem a fogadalmakat, és nem is kellenek nekem, mert szerencsére mindig szükségem van az edzésre. Sosem kellett magamat rákényszeríteni a sportra. A zene pedig nagyon jól jön futás közben, bár vannak olyan helyzetek, amikor még én is csöndre vágyom. Monoron lakom, itt jó kis terepek vannak, de ha kimegyek a határba, akkor van, hogy semmit nem hallgatok, annyira kikapcsolnak az erdő zajai – nem akarom zenével elrontani az élményt. Viszont ha mondjuk sportpályán edzek 5-10 kilométert, akkor mindig kell a zene, zenészként pedig nagyon fontos, hogy annak milyen a tempója.

Próbálom a futás tempójához összerakni a zenét, nehéz megállnom, hogy ne álljon rá a lábam minden zene ritmusára. Mindig van egy playlist a kedvenceimmel – de magamat sosem hallgatom!