Borítókép: 7 szuper tipp, hogy akkor is kimenj futni, ha hideg és sötét van

7 szuper tipp, hogy akkor is kimenj futni, ha hideg és sötét van

Forrás: Getty Images
Ahogy csökken a hőmérséklet és a napsütéses órák száma, úgy csökken sokak motivációja is, pedig a téli, kinti edzések is nagyon hasznosak ám!

Az alábbi lista segít neked abban, hogy olyankor is kipattanj az ágyból és futni menj, amikor a legjobb ötletnek az ágyban kuckózás tűnik!

  1. Először is, fogd fel úgy, hogy a téli kinti futások nem csak remek alapozást jelentnek fizikailag, de mentálisan is megerősítenek. Ha ilyenkor is felkelsz korán, és dideregve elindulsz a sötétben futni, sokkal keményebbnek érzed majd magad, ráadásul a tavaszi futásokat kifejezetten értékeled majd.

  2. Ha máskor nem is, ilyenkor mindenképpen fuss futóklubban vagy legalább egy futótárssal, mert az segíti, hogy lelkes maradj a legmotiválatlanabb időszakokban is.

  3. Nevezz be egy tél végi, tavasz eleji versenyre, ami miatt nem bliccelheted el a kinti futásokat.

  4. Ha nagyon nehezen veszed rá magad, hogy a cudar időben is kint fuss, redukáld le a szabadtéri futásokat mondjuk heti 2-3-ra, egyszer fuss padon egy rövidebb intervallt, a többi pedig legyen beltéri erősítő keresztedzés.

  5. Vásárolj magadnak vadító téli, fényvisszaverős szereléseket, amiket nem akarsz majd a szekrényben pihentetni!

  6. Tedd ki a hűtőre, a fürdőszobai tükörre vagy más helyre, ami előtt gyakran elmész, a célodat. Lubics Szilvi is a hűtőn tartotta a Spartathlon-térképet a részidőkkel, hogy sokszor szem előtt legyen, miért is teszi azt, amit tesz!

  7. Fuss reggel! Ha reggel, már munka előtt letudod, akkor nem fog eltántorítani, hogy tovább kellett bent maradnod az irodában és jobb lenne hazasietni egy kis filmnézésre!