
A 7 legtáplálóbb piros gyümölcs és zöldség, amit egész évben érdemes rendszeresen fogyasztani
A kreatív étkezés sokszor a színes tányérral kezdődik. Egy saláta, vagy egy zöldségleves is sokkal finomabb, ha nem csak egyféle színből állnak össze az alapanyagok, persze például egy krémleves esetében ez nem elmondható. A szó szoros értelmében vett sokszínű táplálkozás azonban tudományosan bizonyítottan nem csak a testünkre, de a lelkünkre is pozitív hatással bír. Szerencsére manapság a hipermarketek széles választékának köszönhetően szinte bárhol, bármikor, bármilyen alapanyaghoz hozzájuthatunk, így kevésbé okoz fejtörést a bevásárlás. Az élelmiszeripar fejlődésével pedig sok olyan alapanyag felhasználása válik sokoldalúbbá, mint például a cékla, amire korábban kizárólag csak savanyúságként tekintettünk.
A gyümölcsök és zöldségek rendszeres fogyasztásáról, a kiegyensúlyozott, rostban gazdag táplálkozásról nem lehet eleget beszélni, mert a felmérések szerint még mindig nem fogyasztunk elegendő természetes vitaminokat és ásványi anyagokat. Miközben dietetikusok, sőt, mesterszakácsok és orvosok is hangsúlyozzák annak fontosságát, hogy az étkezéseink nagy részét szezonális és friss ételekből lenne célszerű összeállítani, szemben a mesterséges és feldolgozott termékekkel.

A következő összeállításunkban a piros színben rejlő energiákat, és azokat a gyümölcsöket és zöldségeket ismerheted meg, melyek fogyasztására futóként különösen érdemes odafigyelni az év minden napján, de azokban a hetekben különösen, amikor frissen is beszerezheted a legegészségesebb piros finomságokat!