Borítókép: Tényleg fogyaszt az OMAD-diéta, de nem biztos, hogy érdemes belevágnod

Tényleg fogyaszt az OMAD-diéta, de nem biztos, hogy érdemes belevágnod

Forrás: Instagram
Nem csak abból áll az egész, hogy egyszer étkezel egy nap.

One Meal a Day - vagyis napi egy étkezés. 23 órányi kemény koplalás, majd egy kiadós étkezés. Az OMAD követői esküdni mernének rá, hogy ez a módszer mindennél hatékonyabb, ha fogyás a cél, mi ezt fenntartásokkal kezeljük, úgyhogy inkább utána jártunk a témának.

Az OMAD egyik legfontosabb szabálya, hogy a napi egyszeri étkezés mindig nagyjából egy időbe essen. Persze 1-2 órás kilengések előfordulhatnak, de az a legszerencsésebb, ha minden egyes nap ugyanazt az órát szánod evésre. Inni bármennyit lehet, de fontos, hogy kalóriamentes folyadékot (víz, fekete kávé) vigyünk be
rögzítette Dana Angelo White.

A szakember hozzátette, az ételünknek el kell férnie egy közepes méretű tányéron. Bármit fogyaszthatunk, ebben látja az OMAD egyik legnagyobb pozitívumát. Ami a fogyást illeti: az időszakos böjttel kapcsolatban rengeteg kutatás születik, melyek többsége igazolta, hogy valóban lehet fogyni a módszerrel.

Nem szabad azonban megfeledkezni a dolog árnyoldalairól. 23 órányi böjt mardosó éhséget okoz, eközben fáradtnak és levertnek érezheti magát az ember. Ráadásul ha ilyen sokáig nem fogyaszt semmit az ember, akkor hajlamos túlkompenzálni étkezéskor. Sokszor előfordul, hogy a normális adagnál sokkal többet visz be az OMAD-gyakorló.

White szerint érdemes olyan ételeket választani a diéta során, melyek egészséges zsírtartalma magas, így az avokádó, az olívaolaj és a diófélék is ajánlatosak ilyenkor. Az OMAD-ot egyébként csak azoknak érdemes kipróbálniuk, akik mentálisan nagyon erősek, és képesek egy egész napos koplalás után is nemet mondani a kevésbé tápláló ételeknek. Én speciel biztos, hogy maradok a kiegyensúlyozott étrendnél, tegyetek ti is így, és ha minden kötél szakad, akkor így csaljatok: