Borítókép: Extra löket a gyorsulásért: próbáld ki a céklalevet!

Extra löket a gyorsulásért: próbáld ki a céklalevet!

Forrás: Getty Images
Természetesen a kemény edzések nem maradhatnak ki, de a célkalé remek segítség lehet, ha PB-t szeretnél dönteni!

A céklalé naponta 1-2 alkalommal fogyasztva nagyban segíthet a teljesítményed fokozásában! Erin Oprea egy amerikai sztártréner, aki saját magán tesztelte a céklashot hatékonyságát. Sokat olvasott arról, hogy a cékla mennyire hasznos étel futók és sportolók számára, hiszen javítja a vér oxigénszállító képességét:

„Nitrátot tartalmaz, ami segíti az oxigén szállítását a vérben, így az könnyebben jut el az izmokhoz. Ettől pedig a test hatékonyabban és gyorsabban képes dolgozni.”

Ugye, milyen jól hangzik? Erin azt is elmondta, hogy most már egy éve minden reggel és délután megiszik belőle egy shotot (felespohárnyit), és komolyan érzi a hatását. Állítólag fél-egy óra után üt be, így ha futás előtt ennyivel iszod, akkor közben is érezheted. Állítólag már két hét állandó fogyasztás után javított 2 percet az 5km-es távon korábban futott legjobb idején.

És a kutasások is bizonyítják, hogy amit Erin magán tapasztalt, az mindenkire igaz lehet! Egy felmérésben például minden futó 1,5%-ot faragott le az idejéből ezen a távon, ráadásul a végén képesek voltak úgy gyorsulni, ahogy korábban nem!

Amire figyelj:

  • Soha ne fogyaszd üres gyomorra, mert annak hányás vagy hasmenés lehet a vége, de kevésbé rossz esetben is lecsökkenti az energiaszintedet (túl tömény éhgyomorra)
  • Kombináld citromlével és gyömbérrel, esetleg gránátalmával az íze kedvéért, és ezzel a szervezeted számára is könnyebb lesz a feldolgozása
  • A legjobb, ha egy egészséges reggeli végén húzod le, délután pedig egy kis snack elmajszolását követően
  • Készíts el egyszerre egy nagyobb adagot gyümölcscentrifugában vagy bérmilyen dzsúszkészítőben, és maximum 4 napig tárold
  • Fogyassz reggel és délután fél decit belőle
Ha nem szeretnéd magad elkészíteni

A Simon Gyümölcsnél többféle kombinációban találsz céklalevet (magában, almával, eperrel vagy meggyel), így nem kell azzal sem foglalkoznod, hogy összekeverd valami mással! És, ami a legjobb, hogy a JOY-napok Xmas Special idején 10%-kal olcsóbban rendelhetsz tőlük termékeket!