terepfutás,Emelie Forsberg

„A szívem odakint van a hegyek között”

Forrás: Emelie Forsberg Facebook oldal
Mondja a svédek egyik leghíresebb és legeredményesebb terepfutója, Emelie Forsberg. Az otthonában, Norvégiában készült kisfilmben mesélt gyermekkori álmáról és arról, hogyan kapcsolódik egész élete a természethez.

Emelie Forsberg Norvégiában, egy gyönyörű hegyi tó partján él, egy kis farmon, ahol lehetősége nyílt gyermekkori álmát megvalósítani. Kicsiben, de mostanra megvalósult az álma. Sok időt tölt az általa nevelt növények gondozásával. Ez a munka számára élvezet, mint ahogyan a megtermelt élelemből készült ételek elkészítése is.

Gondoskodás és szeretet árad belőle, ahogyan az általuk gondozott növényekről beszél: ha kiszedegeti a burgonya közül a gazt, akkor az nagyobbra tud nőni, így tudja őket tovább táplálni. Édesanyja és barátok is besegítenek a terület gondozásába.

„Az egyik legjobb út, ahogyan a természethez kapcsolódni tudsz, az a terepfutás” – mondja Emelie. Még pedig azért, mert futás közben a környezetet figyeljük. Közben új területeket, új hegységeket, a vadon új szegletét fedezhetjük fel, olyan gyöngyszemeket, amelyek karnyújtásnyira vannak tőlünk.

Forrás: Emelie Forsberg Facebook oldal

Emelie 24 éves korában indult először versenyen. Ezt követően kapott rá igazán a futás ízére, amit féltve őriz a mai napig. Édesanyja úgy emlékszik rá, hogy kislány korában is mozgékony volt, szeretett a szabadban lenni, ez tette őt igazán boldoggá. Ám felnőtt korában jött rá igazán, hogy mekkora örömet okoz számára a szabadban töltött idő és a futás. A természetközeliséghez jól illeszkedik számára a farmgazdálkodás.

SalomonTV - Running The Farm

And here is the full brandnew #STV episode from Emelie Forsberg "Running The Farm" 👩‍🌾 🏃‍♀️ Also tempted to grow some veggies? 😉 #RunOnEmotion 🎥: Max Romey Productions

Posted by Salomon Running on Wednesday, May 13, 2020
A kisfilmben megemlített rebarbara crumble (morzsa) elkészítése:

Töltelék:

rebarbara 8 szál
fahéj 2 teáskanál
kardamom 1 teáskanál
nyers cukor 2 teáskanál

sütemény,rebarbara,crumble
Forrás: Getty Images

Morzsás tészta:

kókusz olaj 150 ml
zabpehely 300 ml
liszt 100 ml
darabolt mandula 50 ml
tökmag 100 ml
méz 100 ml

A rebarbara szárát felszeleteljük, a fűszerekkel és a cukorral egy serpenyőben átpároljuk. Amíg hűl, a tészta hozzávalóit morzsolgatva összedolgozzuk morzsás állagúra. Vajazott sütőedény aljába tesszük a párolt rebarbarát, majd rámorzsolgatjuk a tésztát. Közepes hőfokon pirulásig sütjük.

Ha neked is vannak álmaid, tegyél értük. Az sem baj, ha apró lépésenként haladsz, mert az apró lépések ugyanolyan fontosak a célhoz.