terepfutás,futás anyaként,futás szülés után,motiváció,terepultra futás,CCC,Emelie Forsberg

Anyaság és futás – működhet együtt?

Forrás: Emelie Forsberg Facebook oldal
Újra és újra visszatérő téma. Vajon hogyan hozható össze a két dolog? Pláne, ha már korábban is futottál, pláne, ha profi sportoló vagy komoly célokkal.

Emelie Forsberg megkapó kis videót posztolt arról, hogy milyen érzések vannak benne anyaként és profi sportolóként kislánya, Maj márciusi születése óta.

A filmből kiderül, hogy számára sem egyszerű a szülés utáni visszatérés, amely inkább lassan, de hosszútávon fenntarthatóan zajlik. Azt tartja szem előtt, hogy egészséges ütemben tudjon fejlődni, elkerülve a sérülések esélyét. Mesél arról is, hogy elit atlétaként sokkal rugalmasabban tud időt szentelni a sportra, ami nyilván kedvező. Kiliannal (Kilian Jornet, Emelie párja, a kislányuk édesapja) közösen osztják be az edzésekre fordítható időt, mint ahogyan a kislányuk felügyeletét is.

Being an athlete and a new mum

As some of you already know Maj arrived in spring. 😊 A spring baby that arrived with full moon. It's amazing to have the honor to be her mum. Life has changed for sure and I'm so excited for every step of this journey. It was really interesting to try to adapt the trainning to pregnancy and aslo after it. Am I ever gonna be strong again? Am I ever gonna run fast and do races..? 🎥 Here, in this video, you can see a little bit about my toughts and how I trained during and after it. I am just taking it day by day and try to do my best Thanks Suunto for capturing this unique and special moment!

Posted by Emelie Forsberg on Tuesday, August 6, 2019

Azt is megtudjuk, hogy őt is megviselte a várandósság 9 hónapja és a szülés, benne is megfogalmazódnak a sokunk számára ismerős gondolatok: lassú és nehéz vagyok, s vajon fogok-e még ismét gyorsan futni és versenyezni? Nap mint nap elindul és megtesz mindent azért, hogy ismét a legjobb formáját adja.

Emelie jelenleg azon dolgozik, hogy a két hét múlva rajtoló CCC-re sikeresen felkészüljön. Az elmúlt napokban edzés gyanánt lefutotta a CCC első 55 km-ét (101 km / 6100 m szint), amelyben 3000 méter szint van. A futás – a rövid beszámoló alapján – jól sikerült. Ez volt a szülés utáni leghosszabb távja.