Borítókép: Néha még mi is ezt tanácsoljuk! 5 ok, hogy ma ne menj futni

Néha még mi is ezt tanácsoljuk! 5 ok, hogy ma ne menj futni

Forrás: getty images
Mindannyian voltunk már úgy, hogy egyszerűen nem tudunk kilépni az ajtón. Az élet kemény és mindenkinek jár egy kis pihenés.

Teljesen rendben van, ha egyszer-egyszer kihagyod az edzést és még kifogás sem kell hozzá.

Ha neked viszont mindenképp szükséged van kifogásra valamilyen okból kifolyólag, akkor a Runner’s World két szerkesztője, Ali és Hannah ad pár tippet.

Jutalmazd meg magad!

Néha elég egy pihenőnap, máskor egy egész hét. Muszáj, hogy időt szánj magadra és kikapcsolódj kicsit. Vannak, akik több napot is kihagynak, ha úgy érzik, szükségük van rá. És ez teljesen rendben is van így.

Kimerült vagy

Néha ahhoz is hatalmas erő kell, hogy kisétálj a konyhába. Ilyenkor jobb, ha nem erőlteted a futást, hanem inkább átteszed egy másik napra.

A barátaiddal lennél

Van egy buli, amire meghívtak, de nem tudod, hogy a futás miatt elmenj-e? Ha fontos a rendezvény, akkor ismét csak azt tudjuk tanácsolni, hogy szervezd át kicsit az edzésterved.

Fájdalmaid vannak

Fontos, hogy hallgass a tested jelzéseire és ne indulj úgy útnak, ha valamid fáj. Hidd el, sok esetben az edzés csak ront a helyzeten és akár komolyabb sérüléshez is vezethet, ha nem állsz meg időben.

Elmennél futócipőt venni

Ilyenkor akár gyalog is mehetsz, ha mindenképp mozogni szeretnél, de ha már lúd, legyen kövér alapon akár ki is hagyhatod a mozgást. Így másnap sokkal motiváltabban indulhatsz útnak, már csak azért is, mert végre kipróbálhatod az új cipőd!

FELTÖLTŐDÉSRE VÁGYSZ

A pihenőnapokon szánj több időt magadra: szépülj, frissülj fel és hozd magad bombaformába!

...és ha még olvasnál a témában...katt a galériára!