ultrafutás, terepfutás, UTH, Ultra-Trail Hungary, törölt verseny,

Idén is elmarad a Salomon Ultra-Trail Hungary

Forrás: Ultra-Trail Hungary
A szervezők tegnap tették közzé a hírt, hogy a koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt biztosan nem kerül megrendezésre idén sem az ország legnagyobb terepfutó eseménye.

Már március elején olvasható volt, hogy pár héten belül megszületik a döntés és bár a járvány kezelésében résztvevők nyilatkozatai szerint pár héten belül elkezdődhet az óvatos nyitás, bizonytalan, hogy egy május végi, több mint ezer fős rendezvény megtartható e.

1550 terepfutó regisztrált tavaly november óta az eseményre, amin négy távon lehet rajthoz állni: a 112 km hosszú, 4200 méter szintemelkedést tartalmazó Ultra-Trail Hungary-n, a 84 km hosszú, 3100 méter szintemelkedést rejtő Szentlászló Trail-en, az 54 km-es 1800 méter szintes Szentendre Trail-en és a 29 km hosszú, 1100 méter szintemelkedést tartalmazó Visegrád Trail-en.

„Azért fújtuk le tegnap a versenyt, mert a szabályzatunkban az szerepel, hogy ha április 1-je előtt fújjuk le, akkor a futók 100 százalékosan felhasználhatják a befizetett nevezési díjat egy jövő évi versenyre. Ha ezt követően fújtuk volna le, akkor csak az 50 százalékát tudták volna felhasználni” – mondja a verseny főszervezője, Csanya.

Ilyen volt az utolsó esemény, 2019-ben:

TRAIL IS YOUR WAY

TRAIL IS YOUR WAY - Salomon Ultra-Trail Hungary Official Film 2019

Posted by Ultra-Trail Hungary on Thursday, June 27, 2019

Az esemény idei regisztráltjai azonos távra történi regisztráció esetén további befizetés nélkül indulhatnak jövőre, ha nem akarnak indulni a jövő évi eseményen, akkor egyéni Terepfutás.hu folyószámlájukra kerül az összeg, ahonnan egyéb versenyeken tudják szintén 100 százalékban felhasználni. Aki visszafizetést szeretne kérni, a befizetett összeg 50 százalékát kapja vissza.

terepfutás, ultrafutás, UTH, Ultra-Trail Hungary
Forrás: Ultra-Trail Hungary

„Megtehettük volna, hogy nem most, hanem egy hónappal később töröljük a versenyt, amikor már jobban lehet látni, hogy mi lesz május végén, de ez esetben nekünk is el kellett volna kezdenünk megrendelni rengeteg szolgáltatást, amik esetében van előlegfizetési kötelezettség, pláne most, amikor mindenki számít egy verseny esetében arra, hogy nem kerül megrendezésre és nyilván ők is szeretnének keresni valamennyi pénzt. Tehát van-e döntés hátterében egyfelől gazdasági magyarázat, hiszen már eddig is sok pénz ment el az idei UTH-ra, másrészt ezúttal nem akartam ismét magamra haragítani a teljes terepfutótársadalmat azzal, hogy csak a befizetett nevezési díj 50 százaléka használható fel újra. Éppen emiatt egyébként nagyon pozitívok a visszajelzések. Meg talán azért is, mert idén már másként gondolkodnak a futók akár 20 ezer forintról, mint egy évvel korábban, hisz alig van olyan ember, akinek szűkebb vagy tágabb környezetében ne lett volna már valaki komoly beteg, ne lenne valaki most is kórházban, vagy ne hunyt volna el a vírus következtében” - tette még hozzá a főszervező mindehhez.

A jövő évi Salomon Ultra-Trail Hungary időpontja, 2022. június 4-5.

Runner's World Terepfutó magazin

Runner's World Terepfutó magazin

Megrendelhető!
MOST 25% kedvezménnyel!

 

1495 Ft

1995 Ft