maraton, útvonal, Budapesti atlétikai világbajnokság, VB,

Szombaton és vasárnap reggel 7 órakor a Hősök terén rajtolnak az atlétikai világbajnokság maratoni versenyei

Forrás: Getty Images
Holnap a női maratoni futókat láthatjuk versenyezni, vasárnap reggel pedig a férfiak rajtolnak.

A maratoni útvonal Budapest legcsodálatosabb turisztikai látványosságait mutatja be, az ikonikus Hősök terétől indulva. A futók az Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Lánchídon és az Alagúton a Várkert Bazár felé tartanak, majd visszafordulnak a Hősök teréhez. Ezt a 10 kilométeres kört négyszer teszik meg a verseny során.

A versenyt bárki megtekintheti, szurkolói pontokat alakítanak ki a szervezők az útvonal mentén, ahol a kánikulára tekintettel, a nézők számára vizet biztosítanak. A legjobb női maratoni idővel - 2:14:58 - az etióp Amane Beriso Shankule rendelkezik, amit tavaly decemberben futott Valenciában. A mezőnyben holnap két magyar maratonfutó is rajthoz áll. Szabó Nóra 2:28:25-ös idővel kvalifikálta magát, Kovács-Garami Katalin pedig 2:40:01-gyes idővel.

A teljes női maratoni mezőny listája ITT található.

🇭🇺 „Én felkészültem a maratonra. Legyél ott te is!” 🇭🇺 😍 Szabó Nóra már alig várja, hogy augusztus 26-án a világ egyik legszebb maratoni pályáján fusson a világ legjobbjai ellen. Gyere ki te is és szurkolj magyar csúcstartónknak! A verseny megtekintése ingyenes. Rajt reggel 7 órakor! Információ az utcai versenyek okozta lezárásokról a BKK weboldalán és itt: 👉https://lezarasok.atletikaivilagbajnoksag.hu/ *** "I'm ready for the marathon. And you?" Nóra Szabó, Hungarian national record holder marathoner can't wait to run on one of the most beautiful routes in the World, in the historical city centre of Budapest. And who are you cheering for? Road races are free of charge. Women's: 7am 26 August Men's: 7am 27 August #wabudapest23 #Budapest2023

Posted by World Athletics Championships Budapest 23 on Thursday, August 24, 2023

A maratonok miatt teljes útlezárás és parkolási tilalom lesz érvényben!