Borítókép: Egyre nagyobb a pörgés a budapesti atlétikai világbajnokság körül

Egyre nagyobb a pörgés a budapesti atlétikai világbajnokság körül

Kevesebb mint két hét, és kezdetét veszi Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, az atlétikai világbajnokság. A vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központban és Budapest belvárosában a valaha volt legnagyobb magyar csapat fogja majd a piros-fehér-zöld színeket képviselni. Nézzük meg, hogy melyek a legfontosabb hírek a vb háza táján!

Megkezdődött a végső visszaszámlálás! Már több mint 260 000 jegy elkelt Magyarország történetének legnagyobb sporteseményére. Augusztus 26-ra már nem lehet jegyet kapni, és a magyar szempontból egyik legfontosabb, augusztus 20-i estére is már csak korlátozott számban vannak elérhető belépők.

Éppen ezért, aki nem szeretne lemaradni legnagyobb éremesélyesünk, Halász Bence lehetséges döntőjéről – kiegészítve a férfi 100 méter fináléjával –, neki érdemes már most felmenni a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu oldalra és biztosítani a helyét a Nemzeti Atlétikai Központ lelátóin.

Már a nyitónap számos izgalmas pillanatot tartogat majd: a rekord létszámú magyar csapatból már augusztus 19-én, délelőtt kb. 10 atlétának szurkolhatunk. Ráadásul már alig 3000 Ft-ért ott lehetünk a vb legelső pillanatainál. Aztán a nyitó este ünnepélyes megnyitó sztárfellépőkkel és látványos showműsorral, ajándékkal, illetve 3 döntővel (női 10 000 méter, férfi súlylökés, vegyes váltó) várják a nézőket a szervezők.

A Nemzeti Atlétikai Központ környéke szombaton megtisztult, így a több mint 100 országból érkező nézősereg méltó körülmények között tudja megközelíteni Kelet-Közép-Európa legmodernebb atlétikai létesítményét. A vb szervezőbizottságának felhívására a környező területekért felelős cégek, közlekedési vállalatok és önkormányzatok összefogtak és közösen erővel megtisztították a területet, hogy Magyarország a legszebb arcát mutathassa a vb idején.

Forrás: Zsigmond László

Az elmúlt héten bemutatkozott Youhuu, a rackajuh. A hol kedves, hol pimasz, legfőképpen azonban mindig szórakoztató rackajuh a vb vezérszurkolójaként a kilenc napos atlétikai ünnep állandó szereplője és mókamestere lesz. Kicsik és nagyok, tévések, focisták és az utca emberei, várban, stúdióban, stadionban az utcákon és játszótéren: Budapesten mindenki kapott egy kicsit Youhuu-ból és abból a fantasztikus hangulatból, amit augusztus 19-27. között újra elhoz a Nemzeti Atlétikai Központba és belvárosába a maratonfutásra, a gyaloglóversenyekre és a szurkolói zónákba!

Forrás: Zsigmond László

Július 30-án lezárult a Road to Budapest 23 kvalifikációs ranglista is. Az egyes nemzetek szépen sorban jelentik be a kereteket. A Magyar Atlétikai Szövetség bejelentésére a tervek szerint augusztus 8-án, kedden fog sor kerülni. 32 versenyzőnk indulása már biztos, hozzájuk jönnek majd még a váltóban rajthoz állók és a szabadkártyások.

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke nemrég azt mondta, hogy minden oka megvan rá, hogy optimista legyen a világbajnokság helyszínét és megrendezését illetően.

„Elkészült a rendezvény helyszíne, a Nemzeti Atlétikai Központ, egy vadonatúj, 35 ezer ember befogadására alkalmas stadion, amely a Duna keleti oldalán helyezkedik el. A pálya borítása frissen lerakott Mondo, úgyhogy a gyors idők garantáltak.”

„A város felkészült egy ekkora esemény megrendezésére, biztosan tudom, hisz elég sok időt töltöttem ott az elmúlt években. A szervezők rendkívül izgatottak, ami jól mutatja, milyen fontos nekik ez a vb" – mondta a sportvezető a Letsrun.com-nak.

Ne feledd! Legjobb atlétáink számára a hazai közönség, azaz a te buzdításod adhatja meg a továbbjutáshoz szükséges századokat és centiket. Szurkolj legjobbjainknak a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központban!

Néhány topatlétánknak ezekben az időpontokban már biztosan szurkolhatsz a vb-n:

  • Halász Bence: augusztus 19. szombat délelőtt – férfi kalapácsvetés, selejtező
  • Takács Boglárka: augusztus 20. vasárnap délelőtt – női 100 méter, előfutamok
  • Molnár Attila: augusztus 20. vasárnap délelőtt – férfi 400 méter, előfutamok
  • Kozák Luca: augusztus 22. este – női 100m gát, előfutamok
  • Kéri Bianka: augusztus 23. délelőtt – női 800 méter, előfutamok
  • Márton Anita: augusztus 26. délelőtt – női súlylökés, selejtező

A délelőtti programra 3000 Ft-ért, az esti programokra hétköznap már 6900 Ft-ért, hétvégén 8900 Ft-ért bejuthatsz. Vedd meg a jegyed már most és Láss csodát!