youhuu, rackajuh, atletikai vb

Életre kelt Youhuu, a racka, a budapesti atlétikai világbajnokság hivatalos kabalája!

Forrás: Zsigmond László
15 nappal a vb első napja előtt bemutatták az atlétikai világbajnokság életnagyságú kabalafiguráját. Youhuu akrobataként bukfencezik, vetődik, szaltózik, eközben pedig igazi mókamester – és már most a gyerekek kedvence, akikkel együtt vonult be a Nemzeti Atlétikai Központba.

Megérkezett és mindenkit elvarázsolt az atlétikai vb kabalafigurája. Youhuu, a racka hozta a formáját és már a tiszteletére rendezett sajtóeseményen is alapos ízelítőt adott abból, mit várhatunk tőle a világ harmadik legnagyobb sporteseményén Budapesten, augusztus 19. és 27. között.

A hol kedves, hol pimasz, legfőképpen azonban mindig szórakoztató Youhuu a vb vezérszurkolójaként a kilenc napos atlétikai ünnep állandó szereplője és mókamestere lesz. Bátran magasra tehetjük a mércét: a közönség olyan attrakciókra, humoros momentumokra és akrobata mutatványnak is beillő jelenetekre számíthat, amelyeket eddig csak amerikai vagy európai szuperdöntők kabalafiguráitól láthatott.

De Youhuu nem csak a jókedvért felel, hanem arra is ösztönözni fogja a közönséget, hogy a lelátóról hazatérve azok is elkezdjenek sportolni, akik eddig nem voltak az aktív, sportos élet elkötelezettjei.

youhuu, racka, atletikai vb
Forrás: Zsigmond László

"Egy rendező ország számára egy atlétikai világbajnoksághoz hasonló léptékű sportesemény számos lehetőséget rejt, többek között azt, hogy az élsport erejével képes motivációt adni mindenkinek, hogy legyen élete része a mindennapos testmozgás. Büszkék vagyunk rá, hogy a világon elsőként indítottunk olyan programot, ami kihasználja az ebben rejlő lehetőséget, ami hozzá tesz ahhoz, hogy sportnemzetből sportoló nemzetté váljunk. Youhuu is mindenkit mozgásra buzdít, vezérszurkolóként segít elmélyíteni a vb élményét, közben szórakoztató módon kedvet csinál az egyes versenyszámokhoz és mozgásformákhoz" – mondta Schmidt Ádám, az atlétikai világbajnokság kormánybiztosa.

youhuu
Forrás: Zsigmond László

"Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy minden idők legjobb vb-jét rendezzük meg. Látva, hogy mire képes a megelevenedett Youhuu, azt hiszem bátran versenybe szállhatunk a legszórakoztatóbb címért is. A vb-vel élményt adunk: látványos, meglepetésekkel teli megnyitóval kezdünk, és a versenyek izgalmát kilenc napon át folyamatosan fokozzuk majd szórakoztató elemekkel, zenével, ismert előadók produkcióival, filmekkel, gegekkel, váratlan és humoros szituációkkal, amiben kulcsszerepe lesz a rackánknak is – mondta Németh Balázs, a Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója, aki hozzátette – 15 nap múlva 200 ország, több mint 2000 versenyzője számára elkezdődik a szuperhősök viadala. 99 országból tízezrével érkeznek Budapestre szurkolók, hogy a hazai nézőkkel együtt részesei legyenek a csodának. Azoknak a történelmi napoknak, amelyeket mindenkinek látnia kell!"

youhuu
Forrás: Zsigmond László

A közönség augusztus 19. és 27. között találkozhat Youhuu-val a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság helyszínein: a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központban, az utcai versenyek helyszínén, a Hősök terén és a történelmi belvárosban, illetve a szurkolói zónákban.



Augusztus 19. és 27. között 9 napon át zajlanak az atlétikai világbajnokság versenyei, amelyekre jegyek korlátozott számban továbbra is kaphatók a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu oldalon