Borítókép: Igazi kihívás, hat lábra tervezve!

Igazi kihívás, hat lábra tervezve!

A Hard Dog Race egy extrém akadálypályás futóverseny, amelyet kutya és gazdája együtt teljesíthetnek.

Akik itt elindulnak, azoknak sárral, vízzel, homokkal lejtőkkel és emelkedőkkel kell megküzdeniük, mindezt együtt vállvetve kutyájukkal, hiszen a páros mindkét tagjának mind a 16 akadályt le kell küzdenie 6 km-en keresztül.

A Hard Dog Race ötletgazdája Púza András volt katona, kutyavezető tűzszerész, akit többek között az Afganisztánban eltöltött idők is inspiráltak a verseny létrehozásában. Ígéri azonban, hogy bár nem könnyű a Hard Dog Race, de sem a kutyának, sem a gazdinak nincs szüksége speciális előképzettségre. A pályát bárki tudja teljesíteni, aki szeret futni. Nincs szintidő, és fajta megkötés sincs, a kis házi kedvenc és a kiképzett munkakutya is indulhat. Annak érdekében, hogy a biztonság és az élmény is maximális legyen, az akadályok megtervezésében építési szakember és munkakutyázásban jártas lelkes szakértő csapat is részt vett.Hazánkban minden negyedik háztartásban élnek kutyák, és a kutyatartók fele családtagnak, barátnak tekinti négylábú társát. Ennek a barátságnak megünneplésére született a Hard Dog Race, ami egy igazi kutyás ünnep, ahol a kutyus és gazdája együtt mérettetheti meg magát, osztozva a sikeren is a célba érés után, aminek az öröme feledtet minden nehézséget. Tehát kutyakemény, de büszkeséggel teli nap lesz!

A Hard Dog Race azonban nem csak az extrém versenyről szól, hanem a felelősségteljes kutyatartásról is, ezért egyben örökbefogadó nap is. Az Ebárvaház önkénteseinek segítségével örökbe fogadható kutyusok is részt vesznek majd az eseményen. A verseny megálmodója hiszi, hogy a helyes kutyatartási kultúra fejlődésével és elterjedésével kevesebb állat kerül menhelyekre. Ezért olyan programok is lesznek, amelyen a versenyzők és kísérőik, vagy a pusztán érdeklődő látogatók hasznos ismeretekkel gazdagodhatnak. Az ismeretterjesztő beszélgetések mellett kutyás bemutatók és orvosi, élelmezési szaktanácsadás is várja a látogatókat.

Részletek:

  • Időpont: 2016. október 1.
  • Helyszín: Piliscsév, Motocross pálya
  • Nevezési lehetőség és további információ a www.harddograce.hu oldalon.