London Maraton, maraton, virtuális verseny, hibrid verseny, elit verseny

A hibrid lebonyolításé a jövő a London Maratonon

Forrás: Getty Images
A koronavírus-járvány miatt kialakult futóverseny-adaptációk hatása végleg megváltoztatja az utcai futóversenyek lebonyolítási módját - véli a London Maraton rendezvényigazgatója, Hugh Brasher.

A hagyományos versenyforma és a virtuális modell ötvözetére lehet számítani az elkövetkezendő években, de talán soha többet nem lesz olyan a London Maraton, mint 2019-ben, az utolsó vírusmentes rendezés során. Akkor 42 906 ember indult el az eseményen, tavaly az elit mezőny mellett 37 966 virtuális futó teljesítette a távot.

#vegyélhazait: Feketekert bio homoktövis

#vegyélhazait: Feketekert bio homoktövis

100% frissen préselt natúr homoktövis lé a Balaton partjáról. Igazi superfood. Gazdaságos 2 literes bag in box kiszerelésben a  hosszantartó garantált minőségért. Tömény egészségbomba, tele vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, zsírsavakkal, antioxidánsokkal.

A termék limitált számban elérhető webshopunkban!

5500 Ft

Ez persze nem azt jelenti, hogy idén kevesebb indulót várnának az élő eseményre, sőt épp ellenkezőleg. Az 50 ezres hagyományos mezőnyhöz további 50 ezer futót várnak virtuálisan október 3-án. Ha ez megvalósul, akkor a 40 éves London Maraton új fejezetet nyit a versenyszervezés történetében.

Ez az egyik nagy „eredménye” a tavalyi évnek, egy lehetőség arra, hogy még több ember számára váljon elérhetővé a (maraton)futás, olyanok számára is például, akiket egyébként nem vonzanak a tömegrendezvények, de futni nagyon is szeretnek.

London Maraton, maraton, virtuális verseny
Forrás: Getty Images

A 2020-as esemény előkészítése előtt új típusú élő lebonyolítás forgatókönyve körvonalazódott. Tavaly nem futhattak, csak elit versenyzők, ám a pontos terv ma is megvan, az idei eseményt hasonlóképpen tervezik és optimisták abból a szempontból, hogy valóban lesz lehetősége 50 ezer futónak átlépni a valóságos célvonalat.

Hogy több mint 7 ezer fővel többen fussanak Londonban, arra évek óta készülnek a szervezők. Számos paramétert modelleztek újra, ilyen például a start procedúra megváltoztatása. Eredetileg két év múlva terveztek eljutni oda, hogy a mezőnybe ennyi futót beengedjenek, ám azért hozzák előre ezt az időpontot, mert a jelenlegi helyzetben ezzel tartoznak azoknak, akik idén szerettek volna nevezni, illetve azoknak is, akik jövőre indultak volna. A tavalyi csak virtuális esemény után várható, hogy a nevezők jelentős részét a 2020-ban nevezéssel rendelkezők adják, emiatt a rendelkezésre álló helyek eleve szűkösek.

London Maraton, maraton, virtuális verseny
Forrás: Getty Images

A lebonyolítással kapcsolatban Brasher azt mondta, hogy sokféle forgatókönyv áll rendelkezésükre, melyek egy részét tavaly már kidolgozták, de számos egyéb készenléti terv is felmerülhet akkor, ha erre szükség lesz. Mindenesetre nagyon bizakodóak az őszi eseménnyel kapcsolatban.

#vegyélhazait: Viblance Pekándiós- Quinoa Granola

#vegyélhazait: Viblance Pekándiós- Quinoa Granola

Mennyeien finom és tápláló reggeli egészségtudatos ínyenceknek!

Ha valami igazán finomra vágysz, kóstolnod meg ezt! A Viblance díjnyertes granolája nem csak igazi ízélmény, de csakis tiszta összetevőkből, aromák, színezékek és egyéb mesterséges alapanyagok nélkül készül. Gluténmentes, növényi alapú.

A termék limitált számban elérhető webshopunkban!

1590 Ft

1770 Ft

Szerinted ez a modell más nagy futóversenyen is életképes lehet?
Mindenképpen és örömteli ez az újdonság.
Szerintem ezt is csak azért találták ki, mert így még többet kereshetnek a futókon.
Biztos van, aki szívesen indul továbbra is virtuálisan, de véleményem szerint soha nem lesz olyan egy virtuális verseny, mint egy hagyományos.
Soha nem próbáltam és nem is érdekel a virtuális versenyzés.