amputált lábú futó,ultrafutó,futópados futás

Napi motiváció: több, mint 160 km-t futott az amputált lábú ultrafutó futópadon

Forrás: Instagram/@ncrunnerjacky
Amikor azt gondolod, hogy „jajj, de unalmas futópadon futni!”, csak lebegjen a szemed előtt Jacky Hunt-Broersma, aki a hétvégén 100 mérföldet teljesített futópadon 24 óra alatt.

Jacky egy igazi harcos, nem csupán a rákból gyógyult már ki, de úgyis képes ultratávokat futni, hogy az egyik lábát amputálták. Nemrég pedig nem kis kihívásra vállalkozott, mégpedig, hogy 24 óra alatt lefut 100 mérföldet, ami egy kicsit több, mint 160km-t jelent. Eredetileg a szomszédos utcákban akarta teljesíteni a távot, de aztán a futópad mellett döntött, mert úgy érezte kényelmesebb, mint a jelenlegi helyzetben kerülgetni az embereket. Ezzel egyébként ő lett az első amputált lábú futó, aki ennyit futott nonstop futópadon.

Jacky férje élőben közvetítette a futást, és Instagramon lehetett is követni, ahol a nő rengeteg pozitív üzenetet és biztatást kapott. És azt mondta, hogy ha megcsinálja, egy óriási pohár borral fogja megünnepelni, amit nagyon is megérdemelt. Csak akkor szállt le a futópadról, ha étellel frissített vagy a mosdóba kellett kimennie, így tényleg az egész nap arról szólt, hogy futott, végül 23 óra 38 perc alatt teljesítette a kitűzött célt!