terepfutás,ultrafutás,Lavaredo Ultra-Trail,Szabó Áron,Paál Emőke,Cortina Trail

Hétvégén Lavaredo Ultra-Trail: népes hazai mezőny a Dolomitokban zajló versenyen

Forrás: Jordi Saragossa
Most hétvégén kerül megrendezésre Olaszország legnagyobb terepfutó eseménye, a Lavaredo Ultra-Trail. A négy távon összesen 70 magyar terepfutó áll rajthoz.

Tegnap délután 5 órakor rajtolt el az első versenyszám, a Cotina Skyrace (20 km / 1000 m+) mezőnye, ma délelőtt, 9 órakor indult a Cortina Trail (48 km / 2600 m+), éjjel 11-kor rajtol a leghosszabb táv, a Lavaredo Ultra-Trail (120 km / 5800 m+) és holnap reggel 6 órakor az Ultradolomites (87 km / 4600 m+).

terepfutás,ultrafutás,Lavaredo Ultra-Trail,Cortina Trail
Forrás: Jordi Saragossa

A négy távon összesen 70 honfitársunk áll rajthoz. A legtöbben, 44 futó, a Cortina Trailen éppen most rója a Dolomitok technikás ösvényeit. A 87 km-es Ultradolomites mezőnyének elit atlétái között szerepel Paál Emőke és Szabó Áron. Áronnal a legfrissebb Runner’s World-ben interjút olvashattok. Motiváló, ahogyan az alig 7 éves terepfutó múltra visszatekintő, egykor túlsúlyos futóból, hogyan vált pár év alatt, a nemzetközi mezőnyben is elitnek számító atléta.

terepfutás,ultrafutás,Lavaredo Ultra-Trail,Cortina Trail
Forrás: Jordi Saragossa

De szintén megtalálhatók a rajtlistán a hazai terepfutók legrangosabb képviselői, úgy mint Pálfy Márton (Mátrabérc Trail 4-ik helyezett), Allaga Tamás (Szentendre Trail 1. helyezett), Belus Tamás (Ultra-Trail Hungary 1. helyezett) vagy Kertész Kata (Ultra-Trail Hungary 3. helyezett nő).