futók karácsonya,ajándék futóknak,karácsonyi ajándékok

Van pár ötletünk a karácsonyfa alá!

Forrás: Getty Images
Rohamléptekkel közeleg felénk az idei karácsony. S persze vele együtt a kérdés: futó barátunkat, családtagunkat mivel lephetnénk meg, ha kifejezetten futós ajándékot adnánk.

Ha tudod, hogy jövőre cél valamilyen verseny teljesítése, távtól, eseménytől függően ajándékozz nevezést. A versenylehetőségek tárháza egészen széles, akár a hazai vagy külföldi lehetőségeket nézzük. Izgalmasabbá vagy éppen viccesebbé teheted a meglepetést, ha valamilyen 2 fős váltóverseny vagy páros futás kerül a fa alá. Ha többen vagytok futóhaverok, még akár egy sok fős váltóval is meglepheted a baráti kört.

Otthoni erősítőeszköz vagy a regenerációt segítő holmi – mindegyik amolyan kötelező kiegészítő egy futó számára. Gumiszalag, kézisúlyzó, lábsúly, tornaszőnyeg, henger, masszázs golyó, ehhez persze fontos pontosan feltérképezni, hogy mi az, ami szóba jöhet. Ugyanilyen hasznos lehet, ha veszel a közeli edzőterembe egy 5 alkalmas bérletet személyi edzésre, ahol a megajándékozott megtanulhat speciális erősítő és nyújtó gyakorlatsorokat.

karácsonyi ajándékok,ajándékok futóknak
Forrás: Getty Images

Az egyik legjobb ötlet és tutira örömet okozol egy lazító, regeneráló 90 perces masszázs kuponnal. Nincs futó, akinek izomzata ne hálálna meg ilyen időtöltést!

Ruházatban is akad mindig olyan darab, ami pótlásra vagy egyszerűen frissítésre szorul. A kisebb kiegészítők között ilyentájt persze, hogy jól jön például egy olyan kesztyű, amelynek hüvelyk és mutató ujja speciális bevonatot kapott, így kesztyűben is kezelhető az okostelefon. Kedvenc futós ruhadarabunkból, a csősálból sem elég soha 1 vagy 2 (sőt semennyi). Igazán klassz nőcis vagy akár pasis darabokkal dobhatod fel a téli futószettet: sapka, kendő, fejpánt, sál, elég sokféleképpen hasznosítható, praktikus darab. Nyilván bevállalhatod a párod kedvenc futócipőjéből a következő párat, a méretcsekkolás sem bonyolult ez esetben. De mindig rá lehet bukkanni egy-egy jól használható és szép téli futófelsőre, ezekből sem baj, ha több van.

karácsonyi ajándékok,ajándékok futóknak
Forrás: BUFF Facebook oldal

Ha tudod, hogy fázós kezű, lábú futóval állsz szemben, lepd meg őt egy thermopad-del. A futócipőbe, kesztyűbe rakható melegítő lapocskák komfortosabbá tehetik a téli edzéseket.

Ha zenére fut az ajándékozott, készíts neki saját zeneválogatást, ami valamilyen adathordozó eszköz segítségével rátölthető telefonra vagy MP3 lejátszóra. Netán ajándék lejátszót és pluszban zenét rá. Ehhez kapcsolódó meglepetés egy rendes, vezeték nélküli fülhallgató. Elég idegesítő, amikor a kábel ide-oda lifeg, beleakadsz és kirántod egy mozdulattal a füledből.

Nézzetek futós filmet, olyat, amit még nem látott az, akinek szánod. Például ezek közül valamelyik itt. Szerezd meg DVD-n és keressetek egy csendes filmnézős délutánt, amit akár a barátaitokkal is megoszthattok.

karácsonyi ajándékok,ajándékok futóknak
Forrás: Getty Images

A futásról szóló könyvek piaca is ontja a jobbnál jobb ötleteket: futók által írt motivációs kötetek, edzéselméleti kérdésekről szólók, valamilyen versenytávra felkészítők, sporttáplálkozás alapjait bemutatók, receptválogatások… Nem gondoljuk, hogy van futó, akihez ne passzolna valamelyik.

Kifejezetten a téli, sötét edzéseket is segítheted az ajándékválasztással, például egy jó fejlámpával vagy egy cipőre szerelhető világítással. Szerintünk a fejlámpa mindenképpen a futófelszerelés egyik fontos kiegészítője, ami nem csak ilyenkor jön jól.

Ha kezdő terepfutóval állsz szemben, aki történetesen jövőre tervezi az első terepfutóversenyét szóba jöhet az összecsukható pohár vagy akár tányér. Előbbi nélkül sok hazai és a legtöbb külföldi versenyen már el sem indulhat. De a tegnap megjelent Terepfutás Bookazine is ott kell, hogy legyen a fa alatt, ha így állunk!

karácsonyi ajándékok,ajándékok futóknak

Az edzésekhez szükséges néhány holmi szállítására alkalmas övtáska, felcsatolható zseb vagy felhúzható belt is hasznos ajándék, feltéve, hogy még nincs ilyesmi. Árban és jellegben is többféle darab közül választhatsz.

És végül nyilván nem hagyhatjuk ki az idei futónaptárunkat sem! Naptár az kell, ez nem kérdés, ha futónak adod, akkor pedig alap, hogy legyen futós! Tele motiváló idézetekkel és káprázatos fotókkal!

karácsonyi ajándékok,ajándékok futóknak

Ha idén alternatív karácsonyfában gondolkodnál, erre is van ötletünk, ehhez kukkants be a galériába!