
Főszerkesztőnk kedvenc receptje a Fuss Gyorsan. Egyél Lassan. című könyvből
Hosszú hetekig dolgoztunk a Fuss Gyorsan. Egyél Lassan című könyv magyar nyelvű változatán, így megjelenés előtt is többször volt lehetőségem elolvasni a recepteket és kipróbálni azokat. A desszertek fogtak meg leginkább, mert nagyon édesszájú vagyok, de a köleses pizzalepény is azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Egyedül a hozzávalóknál szereplő miszópaszta volt az, ami kicsit elrettentett, de azóta már beszereztem az egyik hipermarketben, és más recepteknél is folyamatosan használom.
Azt szeretem ebben az ételben, hogy a feltétek variálásával lehet belőle reggeli, ebéd, vacsora, de még tízórai és uzsonna is. Sőt, tudom úgy alakítani, hogy mindenki szeresse: a férjem, a tesóm, a barátaim, a vegák, a vegánok, a tejérzékenyek, a diétázók vagy a hagyományosabb ízek kedvelői is!
Mutatom is a receptet:

- 1 csésze köles
- 2 ek. olivaolaj
- 425g fehér vajbab
- 1 + 1/2 csésze főtt bab
- 2 tojás
- 1 + 1/2 ek. miszó
- 1 tk. szárított oregánó
- 1 tk. édesköménymag
- só
- bors
Ezt az ételt és sok más finom és tápláló fogást találsz Shalane Flanagan és Elyse Kopecky könyvében, a Fuss Gyorsan. Egyél Lassan.-ban, amit megrendelhetsz IDE kattintva, ITT pedig azt találod, mely Immedio, Relay és Alexandra üzletekben kapható!