Előzd meg a sérülést manuálterápiával!

Nem győzitek olvasni, hallgatni mindenhonnan: ne akkor kapkodj, ha már megtörtént a baj, hanem tégy a megelőzésért! Jelentkezzen az, aki megfogadja. De komolyan. :)
Beleesünk mindannyian abba a hibába, hogy nem vesszük komolyan a jeleket. A kisebb fájdalmak jelzik, hogy valami nem tetszett a testünknek. Ezt rendre felülírjuk mindaddig, míg járni tudunk. Most tőlem is el kell olvasnod az okoskodást: ne juss el idáig. Ha elébe mész a bajnak, időt, energiát és pénzt spórolsz.

Előző bejegyzésemben a regenerációról volt szó. Szorosan kapcsolódik a témához a manuálterápia, mely segíthet megúszni a nagyobb sérüléseket.
Nem kell aggódni, itt nem szúrnak, szakítanak, trancsíroznak. Ettől menekülsz meg, ha szánsz egy kis időt a terápiára. Sokan számoltak be arról, hogy műtéteket úsztak meg. Ha nem muszáj, nem kell kés alá feküdni. Ezzel mi, futók mindannyian egyet értünk. :)
A manuálterápia definíciója a következő: célja a mozgásszervi funkciók megbomlott összhangjának helyreállítása. Elsősorban kézzel végezik, a mozgásszervrendszeri elváltozásokból adódó, régebben vagy újonnan kialakult fájdalom, mozgáskorlátozottság enyhítésére, megszüntetése céljából, rándulások, nyak-, hát- és derékfájdalom esetén.
Személyes tapasztalataimat tudom veletek megosztani. 4-5 éve járok rendszeresen. Egy hónapban egyszer, karbantartás céljából mindig szánok rá időt. Nagyobb terhelésnél kéthetente megyek. Amikor elkezd valami fájdogálni, hetente látogatom a terapeutát. Egy autóbalesetből származó nyaki problémámat is rendbe hozták a kezelések. ( ostorcsapás-sérülés ) A tipikus hosszútávfutó fájdalmak, nagy farizom, ülőgumók fájdalma, hajlító fájdalmak,térdfájdalmak mind összefüggenek. Legtöbbször a probléma gyökere nálam derékből és csípőből indul ki.
Ha gond van és unjuk a "Kenegesd Flektorral" válaszokat, ne legyünk lusták meglátogatni egy manuálterapeutát. És ne feledkezzünk el a regenerációról!
Sokan kérdezik, én kihez járok. Ez itt a reklám helye :D : Pákozdi Dórit nagyon ajánlom. Ebben a 4-5 évben rengeteget segített. És teljesen futó kompatibilis. :)