Borítókép: Lassan egy hónapja nem sportolhatok, de már nem unatkozom - unaloműző tippek, ha te sem mozoghatsz

Lassan egy hónapja nem sportolhatok, de már nem unatkozom - unaloműző tippek, ha te sem mozoghatsz

Az egész azzal kezdődött, hogy hasra edzettem. Semmi különös, csak a szokásos lábemelés a talajon, biciklizés, plank, ilyesmi. Aztán másnap elkezdett fájni a farokcsontom.

Mivel arra gondoltam, biztos kicsit megerőltettem, nem is figyeltem rá. Aztán mikor egy hete fájt, elmentem orvoshoz, aki közölte velem, hogy csonthártyagyulladásom van a farokcsontonban és azzal folytatta, hogy egy időre felejtsem el az edzést. Emellé pedig kaptam egy nagy injekciót is.

Ezt követően próbáltam csökkenteni a fájdalmat. Sajnos a jegelés és az injekció nem segített sokat, így tovább kellett pihentetnem. Mivel elég rossz helyen van, fekvés közben volt a legkisebb fájdalmam, szóval home office-oltam sokat, a kutyát sem én vittem sétálni és a közeli boltba sem mentem el.

A fekvés 1-2 napig jó volt, de a munkám végeztével könnyen unalmassá vált, mert tulajdonképp semmit nem csinálhattam (na jó, megúsztam így pár takarítást is, ami nem rossz, de például a hajmosás sem volt túl felemelő élmény).

Mivel a hétvégi programok is ki voltak lőve, szabadidőm meg volt bőven, túl kellett esnem az önsajnálaton és lépnem kellett, hogy hasznosan üssem el az időt. Összegyűjtöttem, mivel sikerült túlélnem az elmúlt heteket.

Keresgéltem

Próbáltam megkeresni azokat a gyakorlatokat, amik nem terhelik meg annyira a farokcsontom és később a talajon végzett hasedzést kiválthatom velük. A TRX és a BOSU labda tökéletesek lehetnek erre a célra, úgyhogy ezeket ki is fogom próbálni.

Olvastam

Mivel érdekel a pszichológia és a meditációt fekve lehet csinálni, kerestem pár könyvet, amit elolvashattam. Persze, ha téged más témák érdekelnek, akkor annak megfelelően keresgélj! Én egyébként Mary Gouldingtól olvastam a Who’s been living in your head? (Ki lakik a fejedben?) című, rövidnek tűnő könyvet, de annyi feladat van benne, hogy lassan lehet a végére érni.

Kerestem a lehetséges gyógymódokat

Nem gyógyszerek után kutattam, hanem próbáltam megtalálni azt a dolgot, amitől szűnik a fájdalom. Bár sokszor csalódtam, a végére kiderült, hogy a pihenés és a jegelés a legjobb mód a gyulladásom elmulasztására.

Igyekeztem többet aludni

Az alvásnak annyi pozitív hatása van, hogy alig lehet felsorolni. Igyekeztem a meleg ellenére ugyanakkor lefeküdni és ugyanakkor kelni és kb. 8 órát aludni. Bíztam benne, hogy ez is jó hatással lesz a farokcsontomra (és legalább alvás közben nem éreztem a fájdalmat).

És így is lett, már nem fáj annyira, tudok sétálni, viszont a durvább edzésekkel még várok egy kicsit.

Ha neked másfajta sérülésed van és mozoghatsz is, ezekkel a gyakorlatokkal tudod enyhíteni a tüneteket: