edzés,szénhidrát

Edd őket bátran: a dietetikus szerint ez a 10 legjobb szénhidrát, ha fogyni szeretnél

Forrás: Getty Images
A szénhidrát jó ideje nincs már tiltólistán, pláne azoknál, akik kőkeményen edzenek. Ha viszont leadnál pár kilót, érdemes még kiemeltebben figyelned arra, melyek a legoptimálisabb verziók a szervezeted számára!

Fogyni próbálsz, ezért úgy gondolod, ki kell zárni az étrendedből a szénhidrátokat? Semmiképp se tedd, elég fájdalmas ugyanis kenyér, gyümölcs és tészta nélkül élni, pláne, hogy nincs is erre szükség!

Leslie Langevin dietetikus szerint a szénhidrátok elemi fontosságúak, hiszen belőlük nyerünk energiát. Bár tényleg érdemes kerülni a finomított cukrokat, a fehér lisztből készült ételeket, az összetett szénhidrátok igenis kellenek. Ezek ugyanis a magas rosttartalom miatt lassan bomlanak le a szervezetben, és segítik a vércukorszint stabilizálását, mivel lassabban emésztjük meg őket. A szakember szerint a cél az, hogy napi háromszor fogyasszunk teljes kiőrlésű ételt, magvakat, gyümölcsöt vagy hüvelyeseket.

De mutatjuk is, hogy szerinte melyek a leoptimálisabb szénhidrátok, ha az egészséges étkezés mellett fogyni is szeretnél.

Fuss gyorsan. Egyél lassan.

Fuss gyorsan. Egyél lassan.

Ne maradj le a Fuss Gyorsan. Egyél Lassan. című könyvről, rendeld meg még ma saját magadnak vagy ajándékként, hiszen minden futó könyvtárában alapkellék!

 

 

 

3995 Ft

4995 Ft