f and f, edzés, motiváció

Motivációs tippek, hogy ne hagyjon el az edzés-lendület!

Forrás: Szigetvári Bence
Év elején mindenki óriás lelkesedéssel veti bele magát a sportolásba, de ez gyakran nem tart sokáig. Mit tegyél, hogy nálad életformává váljon a rendszeres sport?

Jó hír, hogy ha eljutsz oda, hogy beépüljön a rutinodba a rendszeres sport, utána már akkor fogod rosszul érezni magad, ha kimarad a megszokott edzés. De, mi kell ehhez?

Tanácsok, hogy ne hagyjon el a motiváció!
  1. Fontos, hogy olyan sportot válassz és úgy űzd, ahogy te szeretnéd, és ne amiatt köss ki bármilyen mozgásforma mellett, mert a barátod, vagy főnököd is azt végzi. Talán többet is ki kell próbálnod, míg meglesz az Igazi! A futásnak is számos verziója van: kocoghatsz lassan, végezhetsz intervallt, mehetsz erdőbe vagy épp a városba - találd meg a futás neked való formáját!

  2. Ne akarj egyből ott tartani, ahol azok tartanak, akik már évek óta vagy akár gyerekkoruk óta sportolnak. Lépésről-lépésre, fokozatosan és óvatosan növeld a sporttal töltött órák számát és az intenzitást is. Nagyon kezdő szintről indulva heti 2 sétával is lehet kezdeni a futást, amibe szép fokozatosan iktatsz fél-egy perc kocogásokat, és emeled meg az alkalmak számát, mígnem egyszer csak azon kapod magad hogy heti 3X futsz!

  3. Igyekezz a táplálkozásodat is egészségesebbé tenni, hiszen ha megfelelően táplálod a tested, jobb lesz a közérzeted, könnyebben megy majd a sport, és a tested is szépen átalakul, ami még motiváltabbá tesz a folytatáshoz!

  4. Nem kell azonnal egy nagy szekrénynyi sportcuccot beszerezni, de mindenképpen hasznos, ha beruházol néhány technikai anyagból készült sportruházatba, amiben komfortosabban érzed magad, kényelmes lesz mozogni, és nem tocsogó izzadtsággal kell futnod vagy edzened, mert jól elvezetik a felgyűlt nedvességet.

A videóban látható F&F Active női kollekció darabjai megtalálhatók a ruházati osztállyal rendelkező Tesco áruházakban, a készlet erejéig.

A videóban feltüntetett árak tájékoztató jellegűek! A választék áruházanként változó és eltérő lehet.