edzés, erősítés,

Saját testsúlyos edzés otthon, egy sérülés után: Vanessa Fraser futó mutatja, hogyan kell csinálni

Forrás: getty images
Kőkemény edzés akár egy sérülés után úgy, hogy mindvégig a talajon kell csak dolgoznod: Vanessa Fraser kőkemény erősítő edzése következik a csípőre, a core és a farizmokra!

Előfordulnak időnként sérülések, ám csak azért, mert egy ideig parkolópályára kerül a futás, edzeni azért még lehet - persze ez is a sérülés mértékétől, helyétől függ. Ha teheted, érdemes ebben az időszakban is olyan gyakorlatokat végezni, amik karban tartják, erősítik az izmokat, hogy a pár hetes kiesés ne tegye tönkre teljesen az addigi munkát.

A profi futó, Vanessa Fraser esete tökéletes példa erre: a futónőt májusban műteni kellett sarok és Achilles-problémák miatt, amiknek eredményeként egy speciális csizmát kell viselni. Az 5000 méteres futó, hogy elkerülje a teljesítmény romlását, egy olyan feladatsort állított össze, amiben a core izmok, a csípő, a fenék és a combok kapnak nagy hangsúlyt.

Runner's World Fuss Sérülésmentesen magazin

Runner's World Fuss Sérülésmentesen magazin

 

 

1495 Ft

1995 Ft

Az erősítő edzések nagyon kellenek ahhoz, hogy jó atléta legyek, és elkerüljem a sérüléseket!
nyilatkozta Vanessa.

A következő gyakorlatok pedig nemcsak akkor tökéletesek, ha a láb alsó szakasza sérült, de akkor is hasznosak, ha valaki 100%-ban egészséges. A csípő és területének megfelelő edzése, erősítése ugyanis minden futónak fontos lenne, ezektől ugyanis stabilabb lesz a futás, és megelőzhetők a térd, boka és a lábfej sérülések.

A futónő meg is osztotta edzését az Instagramon, amit érdemes akár lemásolnod. Ha tudsz, szerezz hozzá egy gumikötelet és egy neked megfelelő súlyt - imádni fogod! Minden gyakorlatból simán mehet a 3/4x 12-15 ismétlésszám!