trambulin,edzés

Nyomj le otthon egy ütős kardióedzést - trambulinnal!

Forrás: Getty Images
Ki mondta, hogy a trambulin csak a gyerekeké? Ha netán van otthon egy ilyen eszközötök, most itt az ideje alaposabban megismerni - mert elég ütős edzést lehet lenyomni rajta!

Nem csak a gyerekeknek érdemes tramblint venni: te is használd, amikor csak teheted. A trambulinon való ugrálás alaposan megedzi a szív és érrendszert, fejleszti az egyesúlyérzékelést, és mivel az összes izom aktívan részt vesz a munkában, fokozza a zsírégetési folyamatokat - ráadásul a sejtekre is regeneráló hatással van!

Rugalmas eszköz, így kíméli az ízületeket, az ugrálás oldja a stresszt, javítja a tüdőkapacitást, és edzeni sem bonyolult vele.

Már maga az, hogy egyszerűen csak ugrálsz a trambulinon, nagyon sok variációban lehetséges, de nem csak erre jó ez a trambulin: instabil eszköz, végezhetsz rajta egyszerű haspréseket, farizomedzést - minden sokkal nehezebb lesz, mint a talajon. A trambulinos edzésekkel, vagyis a jumping fitness órákkal egyre több konditeremben találkozhatsz - most viszont ezek híján be kell érned a saját eszközöddel, persze csak ha van otthon.

Mutatjuk is, hogyan kezdj bele az edzésbe egy alapos, de tényleg nagyon alapos bemelegítés után!

Kardió+erősítés 20 percben

Mielőtt belekezdenél az edzésbe, jó, ha tudod, hogy a trambulinos edzés nem éppen egy kezdő mozgásforma: ha a mozgás nem része a mindennapjaidnak, érdemes többet pihenni az edzés alatt. A 20 perc nem tűnik soknak, de hidd el, ennek nagy részét ugrálással tölteni igencsak megterhelő a szervezetnek.

A következő videó egy szuper 20 perces edzés, ami alaposan átmozgat - utána ne felejtsd el lenyújtani magad!

Edzés kézisúlyzóval, középhaladóknak

Ha konditermi feelingre vágysz, mutatunk egy 25 perces edzést, ahol a haladóbbak 1-2 kilós kézisúlyt is ragadhatnak. Ugrás variációk, boksz-mozdulatok: ha ezt a videót végigcsinálod, a felsőtestedet is alaposan megdolgoztatod!

30 perc HIIT edzés haladóknak

Végül mutatunk egy fél órás gyakorlatsort, ami egy igazi, tökéletes magas intenzitású interval edzés. Ha a 4 fal közé vagy zárva, és ilyen edzésekkel tartod magad karban, garantáltan szuper formában leszel a nyárra!

Na, meghoztuk a kedved a trambullinos edzéshez? A Youtube telis tele ilyen videókkal, és ne feledd: bámit lehet ezzel az eszközzel. Jöhetnek a plank-variációk, a hasprések, a kitörések - csak minden sokkal keményebb lesz rajta!

Hajrá!