futócipő,edzés

Kell egy jó futócipő? A JOY-napok alatt biztosan rátalálsz, méghozzá szuper áron!

Forrás: Getty Images
Futni szeretnél, és beruháznál életed első futócipőjére? Elnyűtted a régit, és ideje újat venni? A JOY-napokon megteheted, sőt: a szokottnál sokkal jobb áron juthatsz hozzá akár álmaid edzőcipőjéhez is!

A kényelmes, stabil futócipő legalább olyan fontos a futáshoz, mint a kitartás. Ebben a sportban ugyanis kiemelt szerepe van a megfelelő cipőnek, és a rosszul megválasztott darab bizony komoly fájdalmakat képes okozni, szóval ha lehet, ne várd meg, amíg jelez a test!

Manapság szerencsére hatalmas az edzőcipők választéka, ha pedig nem csak a kényelem, a praktikum, de a divat is fontos számodra, netán a környezettudatosság, vagy az, hogy pillekönnyű legyen a futócipő, akkor is széles a kínálat.

De hogyan és mikor válassz futócipőt?

Ha praktikumból, és nem divatozásból vásárolsz új edzőcipőt, akkor jó, ha tudod, hogy egy átlagos darab körülbelül 1000km-t bír ki, ez után kezdi el felmondani a szolgálatot. Ha kopik a talprész, csökken a párnázottság, és futást követően egyre többször fáj a lábad, akkor ne várj tovább: eljött a csere ideje.

Próbáld fel!

Lehet, hogy 10 cipőbe bele kell bújnod, mire megvan az igazi, de próbálni mindig érdemes a cipőt, hiszen ennek tényleg tökéletesen kell illeszkednie a lábadhoz. Nem szabad, hogy szorítson, hogy túl bő legyen vagy ne tartsa a lábat.

Persze webshopban is válaszhatsz cipőt, de ezt akkor javasoljuk, ha van egy jól bevált típusod, és esetleg csak a színt variálnád. De az is jó megoldás, ha élőben felpróbálod a cipőt, és ha kedvezőbb az ára, a webshopban rendeled meg: a lényeg, hogy próba nélkül TILOS futócipőt venni!

A november 7-10. közötti JOY-napok alatt számos sportmárka kívál kedvezményes áron futócipőt: mi is összeválogattuk kedvenceinket!