sérülés

4 dolog, ami segít feldolgozni a sérülést

Forrás: Getty Images
Ne keseredj el, inkább használd ki a lehetőséget.

Kérdezd meg bármelyik futót a legrosszabb rémálmáról, biztosan ott lesz a top3-ban a sérülés. Jelenleg én is a térdemmel szenvedek, úgyhogy maximálisan át tudom érezni a dolgot. Többektől is azt hallottam, hogy a dolog jó oldalát kell nézni, úgyhogy én is maximálisan kihasználom a kényszerszünetet.

Használd ki a lehetőséget

Ha nem komoly a sérülésed, akkor célozz meg egy olyan mozgásformát, ami nem terheli meg annyira a szervezeted. Biciklizz egyet, vagy nézz le az uszodába, így regeneráció közben is fejlesztheted az izmaidat.

Tudatos felépülés

Run hard, recover harder - vagyis fuss keményen, de még keményebben épülj fel. Próbálj meg minél többet aludni, mert a szervezet ekkor tud a leghatékonyabban regenerálódni.

Étkezés

Próbálj hasonlóan étkezni, mint amikor rendszeresen edzel, fontos a kiegyensúlyozott, tápláló menü. Hanyagold a junk foodot, keress inkább más örömforrást.

Erősítés

A sérülés mértékétől függően általában rá tudsz gyúrni olyan izmokra, melyek segítenek majd, mikor visszatérsz a futópályára. Végezz olyan gyakorlatokat, amik a farizmot fejlesztik, de a Pilatest is kipróbálhatod, így a törzs izmait tarthatod karban.