Borítókép: Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Forrás: Europress
Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!
  1. Először is: Mostanra több vizsgálat is bebizonyította, hogy a kurkumában lévő hatóanyag, a kurkumin egy nagyon hatásos fájdalomcsillapító szer. Például a The Journal of Alternative and Complimentary Medicine-ben megjelent egy kutatás, amelyben 367 térd osteoartritis-zel rendelkező ember vett részt: a csapat fele 1200 mg ibuprofent kapott, míg a többiek ugyanennyi kurkumint naponta négy héten át. A végére bebizonyosodott, hogy egyformán hatékonyak voltak, csak épp a kurkumin nem okozott az emésztésben problémákat!

  2. Nagyon jó gyulladáscsökkentő is: sok helyen alkalmazzák ízületi- és izomfájdalmak esetén, ha valamilyen gyulladásról van szó. De újabban már az ekcéma ellenszereként is tesztelik nagy sikerrel, hiszen megnyugtatja a bőrt és csökkenti az irritációt is.

  3. Javítja az emésztést: állítólag, ha naponta fogyasztod (egy mokkáskanálnyit), akkor egy hónap után érezni fogod, hogy megszűntek, vagy csökkentek az emésztési problémáid! Emellett támogatja a máj méregtelenítő folyamatait és antioxidánsokkal is feltölt.

+1 tipp: úgy a leghatásosabb, ha feketeborssal kerül be a szervezetbe, mert az javítja a kurkumin felszívódását, és könnyebben eljut a vérbe!