Borítókép: Avokádót a futóknak!

Avokádót a futóknak!

Forrás: Getty Images
Az avokádó szuper gyümölcs, hiszen tele van egészséges anyagokkal, őrülten finom, ráadásul édesen és sósan is lehet fogyasztani. De miért is annyira jó futók számára?

Gyulladásgátló

Nagyon jól csökkenti a szervezetben kialakult gyulladást, ezt pedig többek között omega-3 zsírsav és fitoszterol tartalmának köszönhetjük. Ez utóbbi pedig leginkább az ízületi gyulladások csökkentésében hatásos. Ugye, milyen jól hangzik?


Védi a szívet

Mivel magas a zsírtartalma, ami természetesen egészséges zsírokat jelent, segít fenntartani a megfelelő koleszterinszintet. Arról nem is beszélve, hogy tele van olajsavval, ami pedig javítja a karotenoidok felszívódását, ezzel csökkentve a szívproblémák kialakulásának esélyét.

Edzés előtt és után is kiváló tápanyagforrás

Sportolás után azért, mert bővelkedik elekrotolitokban (például káliumban) és kalciumban, magnéziumban, így azokban a hatóanyagokban, amikre terhelés után szüksége van a szervezetednek. Ha viszont még edzés előtt eszed, akkor rengeteg energiát ad, így kirobbanó formába kerülhetsz tőle!

+1: Mindemellett egyébként a bőrödet is védi, kívül-belül táplálhatod vele. Hasonlóan véd az UV-sugaraktól, mint a répa, de a kiszáradt bőrre is gyógyírt jelent.