támadás,Hármashatár-hegy,terepfutás,terepfutó,támadó,rendőrség

Vigyázz a Hármashatár-hegy környékén, Kiss Miklós tavalyi támadója ismét feltűnt és támadott!

Forrás: Getty Images
Az eset azért is érthetetlen, mert tavaly elkapták a férfit – nem tudni, milyen végkifejlettel zárult az ügy, de most újra az erdőben randalírozik!

A Hármashatár-hegy környéki ösvényeket járom hetente 5-6 alkalommal. Fenyőgyöngye-Határ-nyereg-Hűvösvölgy széle-Hidegkúti repülőtér-Virágos-nyereg-Panorámaút. A lakóhelyem közelében lévő terület ez a vidék, nem tudok és rendszeresen nem is szándékozom máshol futni.

Hétfőn este egy ismerős futó küldött egy FB posztot: „Hívjátok fel a figyelmét a kerékpáros/túrázó/futó ismerőseiteknek, akik a Hármashatár-hegy környékén egyedül szoktak bármilyen tevékenységet folytatni, hogy fokozott figyelemmel legyenek testi épségük érdekében, mivel a környéken az elmúlt időszakban egy férfi támadt többször sportolókra FEGYVERREL (késsel, bors/gázsprayvel, fémrúddal).”

Azóta már több futós csoportba is kikerült a híre annak, hogy a tavaly februárban Kiss Miklós terepfutót megtámadó férfi ismét folytatja félelmetes tevékenységét Budapest egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb erdei területén.

futás egyedül,támadás,terepfutás
Forrás: Getty Images

Nem tudni, mi okból, de időről-időre váratlanul megtámad – az eddigi hírek alapján – férfiakat, jellemzően olyanokat, akik futnak, vagy bringáznak. Valamilyen spray-vel lefújja az áldozatot, majd - például Kiss Miki esetében - vascsővel ütni kezd, de olyan is volt, amikor konkrétan késsel fenyegetett meg szintén futót. Gyakori, hogy szokatlanul közel próbál elmenni a szemből érkező mellett, vállal hozzáér és ezt követően támad, szitkozódik. A jelenlegi időszakban nyilván eleve feltűnő, ha valaki látványosan nem tart az út egyik vagy másik oldalán. A mozgása robotszerű. A fotója az Index-en ma közzétett, a körözésével kapcsolatos hírben látható!

A legutóbbi támadás nappali időszakban, múlt héten szerda délután történt. Jellemzően a 11-es busz végállomásánál tér be az erdőbe (Bp. II. Görgényi út), esetleg a hűvösvölgyi villamos megállójától gyalogol fel a Vadaskerti-hegy oldalán át. Olyan, mintha a nappali időszakot valamilyen erdőn kívüli tevékenységgel töltene (például munkával?), ám alapvetően az erdőben él lényegét tekintve hajléktalanként.

Remélhetően napokon belül elkapják, de addig is legyetek nagyon óvatosak!

A magam részéről maradok a zsúfoltabb, szélesebb ösvényeken, amelyek jól beláthatók!