futás

"A futás egy párkapcsolat önmagaddal" - egy amerikai Ironman írása

Forrás: getty images
Meredith Atwood, Ironman-teljesítő, triatlonista érdekes nyílt levelet tett közzé a futásról. Ezt mi is megosztjuk veled, ha pedig elolvastad, írd meg a véleményedet, szerinted is így van-e?
A szerzőről

Meredith Atwood a Swim Bike Mom nevű oldal alapítója 2010-ben talált rá a triatlonozásra - ekkor elég rossz formában volt és alkoholproblémákkal küzdött. Innentől kezdve rendszeresen osztotta meg fejlődését másokkal, ma pedig már motivációs előadásokat tart, könyveket ír és podcastot készít. Az Ironmant is teljesítette.

A futás olyan, mint a házasság. Nem csak jó vagy rossz dolgok történnek benne, de gondolj bele: amikor randizni kezdesz valakivel, minden olyan vonzó és egyszerűen imádsz vele lenni. Mire viszont eljutsz a huszadik házassági évfordulóig, óhatatlanul elkezd pislákolni a kezdeti heves szerelem lángja.

A futás egy párkapcsolat. Keresed az érzést, amikor pillangók repkednek a gyomrodban - talán egy ideig minden alkalommal átéled ezt, mikor felveszed a futócipődet. Azonban vannak olyan helyzetek is, amikor egyszerűen csökken a motiváció és újra rá kell jönnöd, miért is akarsz kitartani mellette.

A futás ugyanakkor abban is segít, hogy jobban megismerd önmagadat - vagy épp ellenkezőleg, eljön az a pont, amikor már nem vagy biztos abban, hogy tényleg annyira szereted-e ezt a sportot, vagy már csak feladatként tekintesz az edzésekre.

Viszont tehetsz azért, hogy ne legyen unalmas. Minden futás egy lehetőség arra, hogy új oldaladat ismerd meg, vagy előtörjön belőled a régi szenvedély. Megtanulod megismerni a tested jelzéseit, megtanulod, milyen helyzetben hogyan hozd ki magadból a legtöbbet.

Minden alkalommal, amikor felveszed a futócipődet, egy új kezdetet, tiszta lapot kapsz, új úton indulsz el, és persze van lehetőséged, hogy másképp csinálj mindent, mint ahogy addig tetted. Közben pedig lesz esélyed megismerni magadat, beszélgetni magaddal, a céljaidról, problémáidról.

Te is így érzel?

Forrás: https://womensrunning.com