kezdő futó,motiváció,egyensúly

Mit ad a futás: egyensúlyt!

Forrás: Getty Images
A futás kiváló eszköz arra, hogy az olykor megingó egyensúlyi állapotba könnyebben visszatérj.

Ez például tapasztalható utazás során, amikor körülöttünk minden ismeretlen. Az alvás kicsit felborul, az étrendet másfajta összetevők alkotják, az emberek idegenek, a napi rutin egészen kusza lehet. A futó életében, a futás az, ami ilyenkor az állandóságot és az egyensúlyi állapotot megteremtheti a sok-sok ismereten körülmény közepette. Az egyetlen a megszokott rutinok közül, miközben minden egyebet kikapcsolunk, hiszen az utazás rendszerint a pihenésről szól.

A hétköznapok során, amikor az élet a megszokott mederben zajlik, szintén a futás az, ami kizökkenthet az „unalmas” eseménytelenségből. De futni jó akkor is, ha ellentétek feszülnek bennünk, ha nyugtalanság gyötör, ha pici kalandra vagy elengedésre vágyódunk. A futás azt az üzenetet továbbítja a tudatnak és a testnek, hogy minden rendben!

Csodálatos az emberi állapot, mert természetesen törekszik az egyensúlyra. Függetlenül attól, hogy tudatában vagyunk-e ennek vagy sem.

kezdő futók,egyensúly,motiváció
Forrás: Getty Images

Ha sok időt töltünk barátokkal, vágyunk a családtagokra. Ha lehetőségünk volt kipihenni magunkat, szeretnénk újra a munkába merülni. Utazás után jó érzés hazatérni, kaland után a megszokott rutin, ínyenc falatok után a hagyományos ízek, éjszakázás után a pihentető alvás, hosszú, kimerítő verseny után a rövidebb, könnyebb távok. A nyári meleg után, az ősz hűvöse, egy-egy zsúfolt időszakot követően az, hogy egyszerűen csak legyünk.

Ha hoztál egy döntést és elkezdtél futni, drukkolunk, hogy találd meg te is a vágyott egyensúlyt a futás segítségével!

A felszabadult lélegzést, a nyugalmat, a kihívást, az önmagadba vetett hitet, az erőt, a bátorságot, a kitartást, a távolságot és a tempót, a hiányzó barátokat és a minden a legnagyobb rendben érzését!

A futás mellett ne feledkezz meg az erősítésről sem! Kattints a galériára!