Borítókép: Nyaralás alatt sem kell kijönnöd az edzésből

Nyaralás alatt sem kell kijönnöd az edzésből

A vakációnak nem kell egyet jelentenie a féktelen zaba maratonokkal és lustulással.

Kiszakadni a hétköznapokból, pihenni, de mégis formában maradni a kikapcsolódásod alatt? Simán összehozható!

Először is okosan válassz úti célt: legyen lehetőséged városnézésre, klasszikus pihenésre, de sportolásra is adjon teret, sőt mindezt kellemes időben tegye lehetővé. Málta fapados járatokkal már 2 órányi utazással elérhető, a lenyűgöző városrészek mellett pedig a földrajzi adottságai is ideálisak az aktív pihenéshez, arról nem is beszélve, hogy az év 300 napján napsütéses időjárásban lehet részünk.

Legyen terved! Nem kell minden napodba beillesztened a futást, hagyj magadnak bűntudat mentes pihenőnapot. Amennyiben a nyaralásod elejétől a végéig aktív akarsz maradni, erre is minden lehetőséged megvan: ha épp lecsúsztál a Málta Maratonról vagy a Gozo Félmaratonról akkor is érdemes futócipőt húznod és akár a város kis utcáin, akár a város változatos terepein használnod kicsit. A sziklás, dombos tájak és a tengerpart különböző szintjeivel jól felépített edzéseket tudsz összerakni.

Van az úgy, hogy nincs kedved a futáshoz, az állóképességed megtartása viszont ilyen esetben is fontos. Vess be valamilyen keresztedzési formát! Máltán bőven válogathatsz a sportok között: kipróbálhatod a sziklamászást, elmehetsz bringázni, vagy egy nagyobb túrára, de a tenger adottságait is kihasználhatod. Számtalan vízisport lehetőség áll rendelkezésre, kezdve a búvárkodástól, a kajakozáson, úszáson át a SUP-ig.

Nem kell minden napodba beillesztened a futást, hagyj magadnak bűntudat mentes pihenőnapokat is. A Seashells Resort at Suncrest 4 csillagos hotel wellness részlegében a regenerálódásra is fordíthatsz időt.

A minőségi pihenés mellett az étkezést sem szabad félvállról venned, ha nem akarsz elpuhulni a nyaralás alatt. Szerencsére a térségre jellemző mediterrén konyha nagy segítségedre lesz az egészséges táplálkozásban. A tengeri ételek, zöldségek, gyümölcsök kapóra jönnek, de egy keményebb edzés után a helyi finomságokkal mint az imqauret, a szénhidrátpótlást is megejtheted.