Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Karanténnapló Franciaországból - Napi 1 óra fizikai aktivitás is engedélyezett, kizárólag egyedül, a lakóhely 1 km-es körzetében

Karanténnapló Franciaországból - Napi 1 óra fizikai aktivitás is engedélyezett, kizárólag egyedül, a lakóhely 1 km-es körzetében
Szakértőink

Csanya

Terepfutóként, versenyszervezőként és a Terepfutás.hu alapítójaként is ismerhettek. Sokak szerint egyszemélyes felelőse vagyok a versenyeimen rendszeresen ismétlődő esőnek, sárnak, kánikulának (ez természetesen alaptalan pletyka csupán). Másfél évtizedes terepfutó (és esőtáncos) múlttal várom kérdéseiteket. 

Frányó Eszter

A táplálkozásnak önmagában nincs teljesítményfokozó hatása, de ha nem megfelelően viszed be a tápanyagokat, azzal nagyban ronthatsz a teljesítményeden. Dietetikusként az a célom, hogy kihozzam belőled a maximumot, méghozzá olyan személyre szabott tanácsokkal és étrenddel, amiben nem hagyom figyelmen kívül azt sem, hogy mi a kedvenc ételed. Fordulj hozzám bizalommal.

Fülöp Tibor

Az edzőképzést és teljesítménydiagnosztika képzést Németországban végeztem. A LifeLike Egészségügyi és  Mozgásdiagnosztikai Központ sportlabor vezetőjeként elsősorban állóképességi sportolók sportágspecifikus teljesítménydiagnosztikájával, valamint személyre szabott edzéstervezéssel foglalkozom. A Testnevelési Egyetemen a kerékpáros edzőképzés szakvezetője, 2002 óta szaktárgyi oktatója vagyok. Szabadidőmben hegyivezetőként és barlangkutatóként tevékenykedem.

Gadányi Bálint

Pécsen végeztem testnevelő-edző szakon. Gyerekkorom óta sportolok. Több sportágat is versenyszerűen űztem. A leghosszabb időt atlétaként töltöttem el. Magasúgróból lettem középtávfutó, majd a hosszabb utcai versenyek kezdtek el érdekelni. 2009-ben egy komoly betegségből való felépülés melléktermékeként a triatlonban kerestem a megújulást. Azóta 9x teljesítettem az ironman távot. Legjobb maratoni időm: 2:54, a legjobb ironman időeredményem pedig: 9:48. 

Garas Attila

Triatlon és futóedző vagyok. Évek óta állóképességi sportolókkal foglalkozom, legyen az triatlonista, terepfutó, vagy éppen kerékpáros. Sporttudományos alapokon álló versenyfelkészítéseim középpontjában mindig a sportolóim és a céljaik állnak. Hiszem, hogy a felnőttkori sport, is űzhető magas szinten, optimális időkihasználással, egyensúlyban az élet más területeivel. Évek óta publikálok szakmai lapokban, és több tudományos kutatásban is részt veszek. Folyamatos önképzésemnek köszönhetően én voltam hazánk első IRONMAN licensszel rendelkező triatlonedzője, és két éve én írom a Balaton átúszás felkészítő edzéstervét is.  

Janota Zoltán 'Johnny'

A triatlon az életem fontos része több mint 26 éve. Ez idő alatt szerzett 13x ironman finisher-, 2x féltávú-, és 5x Somogy Megyei Duatlon Bajnoki címemmel rengeteg értékes tapasztalatot szereztem a fizikai és mentális felkészülésben. Kétdiplomás edzőként, Spinning- és TRX oktatóként segítem sok sportoló, vállalatvezető és átlagember minőségi sportolását, céljaik elérését itthon és külföldön. A BioTechUSA állóképességi szakértőjeként, cikkíróként és tesztelőjeként a táplálék-kiegészítők világában is igyekszem hatékony támogatást nyújtani mindenkinek.

Kiss Áron

Erőnléti edzőként hat sportág versenyzőivel foglalkozom egyéni- és csapatszinten egyaránt, a hobbisportolóktól a kétszeres olimpiai bajnokig. Négy éven keresztül dolgoztam egy labor szakmai vezetőjeként, ahol több száz sportoló felméréseit elemezve gyűjtöttem tapasztalatot döntően állóképességi sportokban.  Mindig is érdekelt, hogy milyen változtatásokkal nyújthat valaki jobb teljesítményt, vagyis melyek azok a tényezők, amelyek gátolhatják egy még jobb eredmény elérésében.  Aktív sportolóként a módszereket természetesen magamon is lelkesen tesztelem, legyen szó futásról, kerékpárról vagy általános erőnlétről. A futás több mint húsz éve része az edzéseimnek, elsősorban a 10km körüli versenytávokat kedvelem.  Az adidas Runners csapatával tapasztalatainkat felhasználva törekszünk arra, hogy edzéseinken minden résztvevő saját szintjén a legtöbbet profitálhassa, hatékonyan és egészségesen haladhasson tovább céljai felé.

Kis-Soós Zsanett

Hazánk legrégebbi egyesületének, a Magyar Athletikai Club tagjaként, többszörös korosztályos magyar bajnokként, válogatottként és amerikai egyetemi sportösztöndijasként a versenysportban szereztem meg a legfontosabbat, ami az futáshoz szükséges lehet: a tapasztalatot. A legjobb félmaratoni időm: 1:17, és erre nagyon büszke vagyok. Az edzősködés, és az amatőr futókkal való foglalkozás alapjait már a Margitszigeti Atlétikai Club, illetve a NIKE Futóklub keretein belül sajátítottam el. Amikor kamaszkoromban elkezdtem futni, sokan egyszerűen nem értették, hogy miért ragadok nap mint nap futócipőt. Mára szerencsére változott a világ, sokszor ugyanezek az emberek keresnek fel, hogy segitsek nekik a fejlődésben, továbblépésben. Hihetetlenül jó érzés, hogy aktív részese lehetek annak a folyamatnak, amikor az "unalmas, monoton, értelmetlennek" tartott futás lassan-lassan trenddé, menővé, divatossá válik.

Liebscher László

Liebscher László vagyok. Világéletemben a kihívások vonzottak, emiatt kezdtem el foglalkozni a pulzusvarianciával és a regenerációval. 4 éve foglalkozom napi szinten pulzusvariancia elemzéssel és (amatőr, félprofi és profi, elit) sportolók stressz-regenerációs profil- és életmód elemzésével. Én magam maratoni távokat futok, azokra készülök. Rendszeresen tartok konferenciákon, edzőképzésekben, szakmai fórumokon, egyetemeken előadást a regeneráció központú edzésterhelésről és a regeneráció fontosságáról, mérhetőségéről. Pulzusvariancia témakörben zárt és nyílt képzéseken igyekszem a tudásmegosztásban is aktívan részt venni.

Lőrincz Olivér

Testnevelő és kerékpáros mesteredző vagyok. Az utóbbi bő 10 évben már a futásban mélyültem el igazán. Én magam is aktívan terepfutok, többek közt az utóbbi 10 évben megszakítás nélkül részt vettem az UTMB valamelyik versenyén. Edzői karrieremben az 5x megnyert Spartathlonra és a 24 órás világbajnoki címre vagyok a legbüszkébb.

Lubics Szilvia

Lubics Szilvia vagyok, 3 kamasz srác anyukája, fogorvos, ultrafutó. 7 éve indulok 200 km-nél hosszabb versenyeken, főleg aszfalton versenyzek. 3-szor nyertem Spartathlont, egyszer Milano- Sanremot, ami Európa leghosszabb futóversenye. Nyolc 24 órás versenyem közül, egy kivételével mindig 200 km fölött futottam. 6 és 12 órás futáson tartom az országos csúcsot. Bár a futás nagyon fontos az életemben, imádom a munkámat és a legbüszkébb a családomra vagyo

MacPherson Éva

Egészség és táplálkozás terapeutaként az egészségmegőrzés természetes módjaiban és az IR életmódban szeretnék segíteni. Készen kapott tervek helyett gondolkozni tanítalak meg!

Markocsán Sándor

Többszörös magyar korosztályos, és mezei csapatbajnok futó voltam. Legjobb eredményeim: 5000: 14:05, 10000: 29:17. (van még 2:39-es maratonom is, ami csak azért is különös, mert 17 (!) évesen futottam). A Nike Futóklub edzője vagyok, de sok egyéni tanítványom is van a #sanyoszistallo égisze alatt.

Pulay Szilvi

Tapasztalatból tudom, hogy a testmozgás nem csak a testet, de a lelket is felüdíti. Kezdetben 3-4 éven át az alakformáló aerobik edzések jelentették számomra a fő csapásirányt, jelenleg ezek mellett rendszeresen tartok köredzést, funkcionális tréninget. Szerintem fontos, hogy a havi edzésprogram kiszámítható, de változatos legyen. Fontosnak tartom a helyes táplálkozást, hiszen elengedhetetlen része az egészséges életmódnak, így szívesen adok tanácsot ebben a témában is.

 

Rajnay Kata

Gyógytornász, manuálterapeuta, SMR-, Kinesio tape terapeuta vagyok. 2010-ben végeztem el az egyetemet, és saját sportmúltamból és a korábbi sérüléseimből adódóan a sportrehabilitációval kezdtem foglalkozni és abban az irányban kezdtem fejleszteni is magam. Az utóbbi években rengeteg futó-, triatlon-, fitnesz- és strandröplabda rendezvényen fordultam meg, mint terapeuta. Ebből adódóan rengeteg olyan hobbi-és élsportolóval találkoztam és találkozom azóta is nap mint nap, akiknek akut vagy éppen hosszú ideje fennálló, krónikus panaszaik vannak. Szeretnénk a lehető legtöbb sportembernek segítséget adni a bemelegítés-, a helyes edzés kivitelezés- és a megfelelő levezetés területein. Ebben lehetek segítségedre csapatommal, akik válogatott szakemberek a prevenció, rehabilitáció-, sportspecifikus rehabilitáció és a megfelelő ergonómia, ezáltal az újra sérülés megelőzésének témáiban.

Sipos Fanni

Szerencsés vagyok, mert szülés után visszatért kismamától – 3 órás maratonistán át- ultrafutók felkészítését vittem már végig. A munkám így igazán változatos, más és más kihívásra lelek a különböző edzéstervek írásában. Tanulmányaimat /Testnevelési Egyetem-Humánkineziológus/ a gyakorlatban is alkalmazom, több ezer teljesítménydiagnosztikai vizsgálat van a hátam mögött. Nagy segítség a felkészülésben a sporttudományos szemlélet. Edzőként nagyon fontosnak tartom, hogy a modern eszközök mellett a régi iskolát is tudjuk alkalmazni. A laptop - online edzésterv világából ki kell tudni lépni, és a pálya mellett kiolvasni azokat amit a görbékből nem lehet. Hiszen a mozgás és a technika javításához szükséges a személyes edzői jelenlétem.

Szántó Nelli

Gyermekkorom óta a sport határozza meg az életem. 12 évig versenyeztem triatlon és országúti kerékpár sportágakban, majd az egyetemi évek beköszöntével felhagytam az élsporttal, de a mozgás szeretete továbbra is a mindennapjaim része maradt. A Testnevelési Egyetem testnevelő-úszó és triatlon-edző, illetve testnevelő-gyógytestnevelő szakain szereztem meg diplomáimat. Jelenleg személyi trénerként, azon belül főleg amatőr futók és triatlonosok edzőjeként tevékenykedem. Remélem, hogy a segítségemmel minél többen megtapasztalják az élményt, hogy milyen felelmelő érzés, amikor elérhetetlennek tűnő álmokat váltunk valóra önmagunk leküzdésével.

Szilágyi Tibi

12 éve dolgozom futóedzőként. A Sportlabor mellett több mint hét évig voltam a tatai Nike Futóklub edzője, majd a Tatai Atlétikai Klubnál folytattam a munkámat. 2016-tól az Ensport színeiben segítem a futni vágyókat személyre szabott edzéstervekkel és tanácsokkal. A teljesítményfokozásnak mind az elméleti, gyakorlati és emberi összetevőit ugyanúgy fontosnak gondolom, így mindhármat szem előtt tartva próbálom futóimmal együtt, közösena legtöbbet kihozni belőlük. Számomra a sport sohasem lehet teher, csupán eszköz önmagunk megvalósításához, és saját korlátaink legyőzéséhez.

Vajda Zsuzsa

Középiskolás korom óta szeretem a futást, komolyabban az egyetemi éveim alatt kezdtem el edzeni. A futás szakmai részével 2005 óta foglalkozom, edzőm, Dr. Török János hatására, aki kiváló szakember és nagyszerű pedagógus. A Brescia Maratonon elért 2 óra 44 perces eredményemre vagyok a legbüszkébb. A Margitszigeti Atlétikai Club és Nike Futóklub edzőjeként célom a lehető legtöbb emberrel megszerettetni ezt a sportot.

 

Zsirai Eszter

2010-ben végeztem a Testnevelési Egyetem testnevelő tanár-rekreáció szakán. Egyetem után úszásoktatással foglalkoztam és elvégeztem a középfokú triatlon edzői tanfolyamot. Gyermekkoromban versenyszerűen triatlonoztam, ezután számos akadályfutó versenyen értem el előkelő helyezéseket. Mára már a sport csak hobbi, de a Träningben és egy óbudai iskolában testnevelő tanárként a mai napig a sport az életem. Továbbra is célom, hogy megszerettessem a sportolást gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt.

Zsirai Milán

Erőnléti edzőként tevékenykedem a Träningben. 2014-ben végeztem a Testnevelési Egyetemen, ezután kezdtem meg az edzői pályafutásomat. 12 évig versenyszerűen triatlonoztam és számos nemzetközi versenyre eljutottam válogatott színekben. TF-es tanulmányaim mellett tagja voltam a TFSE atlétika szakosztályának középtávfutóként. Az aktív versenyzést azóta abbahagytam, ma már csak hobbi szinten sportolok. A gyakorlati tapasztalataimat és elméleti tudásom szeretném átadni a lelkes mozogni vágyók számára.

Facebook
Twitter
Pinterest
Világszinten az egyik legsúlyosabban érintett ország a koronavírus-járványban Franciaország, ahol már több, mint 150 ezer fertőzött és 20 ezer halálos áldozatot követelt a vírus. A járvány valószínűleg már tetőzött náluk a legfrissebb adatok szerint – de lássuk, hogy él egy kis család napjainkban ezen a vidéken.

Dobos Tímea 38 éves háztartásbeli, 12 éve él Észak-Kelet-Franciaországban, Thionville városában, kb. 30km-re a luxemburgi határtól. Férje francia és főszakácsként tevékenykedik, 9 éve házasok és van egy 8 éves kislányuk – emellett pedig rendszeresen futnak mindketten.

Ismerjük a tényeket – az egyik legsúlyosabban fertőződött európai országban éltek. Mesélnél nekünk a hétköznapjaitokban bekövetkezett változásokról?

Itt több, mint egy hónapja teljes kijárási tilalom van - élelmiszer- és dohánybolt, gyógyszertár van csak nyitva, de ezek is módosított nyitvatartás szerint és a megfelelő biztonsági intézkedések betartásával. A lakóhelyét mindenki csak indokolt esetben hagyhatja el, úgy mint munkába járás (a cég által kiállított igazolással), halaszthatatlan orvosi vizsgálat okán vagy szükséges élelmiszer vásárlás céljából és ezt is a lehető legközelebbi üzletben kell bonyolítani. Az üzletekbe csak korlátozott számú vásárló tartózkodhat egyszerre, sorba kell állni a bolt előtt és a biztonsági személyzet engedi be fokozatosan az embereket.
Idős vagy rászoruló személy (legfőképp családtag) ellátása indokolt esetben szintén megengedett, illetve a kutyasétáltatás, gyermekkel történő séta maximum napi 1 óra időtartamban, lehetőleg legfeljebb 1 felnőtt kíséretében.
Napi 1 óra fizikai aktivitás is engedélyezett, kizárólag egyedül, a lakóhely 1 kilométeres körzetében – amit nemrég módosítottak annyiban, hogy 11 és 19 óra közt tilos a futás. A játszóterek, parkok, folyópart mind-mind lezárva.

A gyakorlatban hogy kell elképzelni ezt? Hogyan ellenőrzik, hogy ki, miért, és milyen időtartamra és távolságra megy el otthonról?

Minden egyes alkalommal, amikor elhagyjuk az otthonukat, ki kell tölteni egy formanyomtatványt, dátumozva és az időpont megjelölésével. Ellenkező esetben 145 euró a bírság. Ezt a hivatalos papírt magunknál kell tartani a kinn tartózkodás idejére.
Engem már kétszer ellenőriztek, első alkalommal a kislányommal sétáltunk, másodszor pedig futni indultam. Természetesen mindkét alkalommal rendben volt minden, a szabályok betartását nagyon komolyan vesszük.

Mennyit és milyen gyakorisággal futsz?

13 éve futok rendszeresen, kisebb-nagyobb kihagyásokkal (sérülés, műtét). Maximum félmaratoni távokat futok, tehát az edzéseim gyakorisága és mennyisége is ehhez igazodik: ha versenyre készülök, megfutom a heti 45-50 km-t, ha épp nincs semmi konkrét cél, akkor is próbálok heti minimum háromszor futni, váltogatva a különböző futóedzés-formákat (futóiskola, résztávozás, intervall), emellett pedig évek óta járok edzőterembe, hogy keresztedzéssel egészítsem ki a futásaim és meglegyen a megfelelő izomzat és forma is.

futó,dobos tímea,franciaország

Most mennyi időt tudsz szabadtéri sportolással tölteni, ebben a rendkívüli helyzetben? Bármilyen védőfelszerelést használsz a futásoknak a során, vagy kötelező nálatok?

Heti 2-3 alkalommal legalább kimegyek edzeni, felváltva futunk a férjemmel.

Nem veszünk fel maszkot, egyrészt nem kötelező, másrészt nem is értem, hogy lehet abban futni, hiszen 50 méter megtételével bepárásodik és fullasztó lesz. Úgy gondolom, ha a kellő óvatossággal és körültekintéssel végezzük ezeket az egyéni szabadidős sporttevékenységeket (egyedül, többi embertől távol, szabad téren), akkor nem szükségesek plusz védőeszközök.

Otthon is edzel valamit, hogy pótold az edzőterem hiányát?

Szerencsére fel vagyok szerelkezve: van itthon néhány súlyzó, gumiszalag, kettlebell - ezekkel azért lehet itthon is egy jó kis edzést csinálni, bár bevallom őszintén, hogy nagyon hiányzik az edzőterem, ahova évek óta járok. Túl sok újdonságot nem próbáltam ki most, a karantén idején az erősítő edzések mellé, leszámítva két alkalmat, mikor kipróbáltam egy online pilates órát, de az a tapasztalatom, hogy a virtuális edzést sajnos nem nekem találták ki. A nyújtást és hengerezést nem viszem túlzásba – erre rá kéne szánnom magam, hogy gyakrabban iktassam be a napjaimba.

A bezártságot lelki oldalról hogy élitek meg?

Az első két hét nem volt egyszerű abból a szempontból, hogy hirtelen nem tudtam mit kezdeni a ránk szakadt idővel és azzal, hogy nincs hova menni és a helyzeten az sem segít, hogy szikrázó napsütés van odakinn és ezerrel tombol a tavasz azóta is. Az elmúlt hetek során kialakítottunk egy napirendet, és ehhez igazodnunk hellyel-közzel, szóval nincs ám pizsamában fetrengés délig. Szép lassan beállt a napi ritmus: a gyereknek e-mailben jön minden nap a házi feladat (kivéve szerdán, mert itt csak heti 4 napot van iskola), tanulás, ebéd, szabad foglalkozás, napi teendők ellátása. Sokat társasozunk, kártyázunk, játszunk, főzőcskézünk együtt édes hármasban – ebből a szempontból ez egy nagyon kivételes időszaka az életünknek, hogy ennyi időt tölthet együtt a család.
Lakásban lakunk, de szerencsére van egy nyugis kis belső udvarunk, ahol tudunk napi szinten teniszezni, tollaslabdázni, így a gyerek is jól le van mozgatva és mi is jól szórakozunk. Nagyon nyugodt gyerek, szívesen eljátszik egyedül is, és megérti a helyzetet, szóval nincs vele probléma. Összességében nagyon jól elvagyunk, kihasználjuk, hogy együtt lehetünk és azt, hogy olyan dolgokra is van időnk, amit nehezebb a pörgősebb, hétköznapi rutinba beiktatni. Megpróbáljuk ezt a helyzetet is kimaxolni, amennyire lehet.

Futóversenyre szoktál járni?

Nem vagyok megszállott versenyre járó típus, van olyan év, mikor részt veszek több rendezvényen, de olyan is akad, mikor egész évben sehova sincs kedvem nevezni.
Sok mindentől függ, főképp motiváltság illetve időpont függvénye, hiszen a lányom még kicsi, nem hagyhatom magára, a férjem pedig, mivel vendéglátásban dolgozik, hétvégente jellemzően nincs itthon - a legtöbb verseny pedig, mint tudjuk hétvégén van. Túl sok segítségem nincs, szívességet pedig nem szeretek kérni senkitől. Szerencsére azért vannak olyan rendezvények, ahol biztosítanak gyerekmegőrzést, ilyenkor szívesen élek ezzel a lehetőséggel.
Aztán van olyan is, amikor hiába tervez az ember, az élet közbeszól: tavaly ilyenkor készültem egy újabb félmaratonra, nagyon szigorú edzéstervet követtem, de a versenyt megelőző hétvégén édesanyám elhunyt, haza kellett utaznom Budapestre. A temetés a verseny hétvégéjén volt, ezért az egész versenyből nem lett semmi – ez persze eltörpült a családi veszteség mellett. Ez annyira rányomta a bélyegét a tavalyi futóévemre, hogy nem is neveztem utána sehova. Eldöntöttem, hogy majd idén bepótolom és jelentkezek több versenyre is. A sors keserű fintora, hogy ebből idén sem lesz semmi, hiszen az összes versenyt törölték. Sajnos ez van: talán 2021 lesz az én évem.

Szerinted van arra bármi esély, hogy a jövőben megváltoznak a dolgok, hogy jobban értékeljük, amink van?

Sajnos erre egyikünk sem tudja a választ. Talán az emberek átértékelik a helyzetüket és megértik, hogy mik is az igazán fontos dolgok az életben. Egészséget, szeretetet, családot nem tudunk vásárolni és ez az időszak talán megfelelő arra, hogy megértsük, milyen rövid az élet, hogy minden helyzetből ki kell hozni a legjobbat és hogy az egyszerű dolgok is boldoggá tesznek. Nem a felhalmozott tárgyak adnak értelmet az életünknek.

Tovább olvasok
Kép

Futás utáni higiénia - azt hitted, mindent tudsz már?

Edzel, leizzadsz, irány a zuhany és kész. Mit kell ezen túlspilázni? Ha egészen eddig te is így álltál hozzá, tudunk még újat mutatni a témában.

Kép

Időszakos böjtölés Keto-módban: kombinálhatom a két legnépszerűbb diétás módszert?

Az utóbbi évek legelterjedtebb fogyókúrás módszerei között az élen jár a keto és az időszakos böjtölés, vagyis az intermittent fasting. Felmerül a kérdés, mi történik, ha a kettőt kombinálom - és érdemes -e egyáltalán?

Kép

Eldőlt az idei London Maraton sorsa – csak elit futók indulhatnak a 40. versenyen, Kipchoge és Bekele jelezte indulási szándékát

Az utolsó idei nagyszabású maratoni versenyt sem rendezik meg hagyományos lebonyolítás szerint. 45 000 futónak várnia kell jövő októberig, hogy ismét elrajtolhassanak a brit főváros legnagyobb nyílt futóversenyén.

Kép

A nyár örök slágere a főtt kukorica, de ehetem, ha fogyni akarok?

Nyáron az egyik legegyszerűbb étel a főtt kukorica, a strandok megunhatatlan slágerkajája, ami ugyan zöldség, ám kalória és szénhidrát tartalmát tekintve nem árt vele óvatosan bánni. Ám van pár jótékony hatása, amik miatt megéri fogyasztani!

Kép

9 ok, amiért inkább NE fuss maratont

Idővel óhatatlanul felmerülhet benned is: „most már kéne futni egy maratont”. Ám van itt pár apróság, amivel jó, ha tisztában vagy, mielőtt belevágnál a felkészülésbe.

Kép

A maratonista, akinek nyoma veszett az olimpián

Az 1912-es olimpiát Stockholm rendezte. Az eseményen összesen két japán atléta képviselte országát, egy sprinter és egy maratonfutó.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem