viktoria brown, szilasi viki

Viktoria Brown 72 órás világcsúcsot futott

Forrás: Viktoria Brown ultrarunner and triathlete Facebook oldal
Viktoria Brown, vagyis Szilasi Viki nevét 2020-ban ismerte meg a hazai futóközönség, amikor ő lett a nagyatádi eXtrememan női győztese, azóta pedig sorra valósítja meg az újabb és újabb céljait!

Tegnap ugyanis a Jackpot Ultra Festivalon az USA-ban megdöntötte a női 72 órás futás világcsúcsát 464km-rel. A korábbi rekordot Sandy Barwick tartotta 32 éván át 460km-rel.

Vikivel nemrég olvashattál egy interjút nálunk, amit teljes egészében ITT olvashatsz el, akkor így nyilatkozott erről a versenyről:

„72 órás rekordot nem tartanak a magyarok számon. Ha nem sérülök le márciusban a 6 napos versenyen, akkor azon úgy gondolom, hogy a kanadai, a magyar és a világcsúcsot is meg tudom dönteni 6 napos futásban. Februárban lesz egy 72 órás felkészülési versenyem, és ott úgy érzem, hogy a 72 órás világcsúcsot is meg tudom dönteni. Nekem minél hosszabb a táv, annál erősebb vagyok a mezőnyhöz képest. Tehát míg a 72 órás világcsúcsot számomra nem is kérdés, hogy meg tudom dönteni (460 km), addig például a 48 órás világcsúcshoz már úgy érzem, hogy nem vagyok elég gyors (401 km).”

Szívből gratulálunk, Viki!

🎉🎉🎉New 72h World 🌎 Record! 💥 (Pending ratification by @gomu_org ). 288.3 tough miles (464 km) at the @...

Posted by Viktoria Brown ultrarunner and triathlete on Tuesday, February 22, 2022