Borítókép: Egy álom, két futó, három ország, nyolc nap - indul a Transalpine Run

Egy álom, két futó, három ország, nyolc nap - indul a Transalpine Run

Forrás: Harald Wisthaler
16. alkalommal rajtol el Európa egyik leghosszabb terepultrája, a Transalpine Run. A tavalyi évben a koronavírus miatt elmaradt verseny idén az ausztriai Hirscheggből indul, majd nyolc nap alatt pedig 263.3 kilométer és 15 320 méternyi szintemelkedés vár a 300 kétfős csapatra.
“Idén mindennél jobban várom, hogy újra találkozhassunk, versenyzők, barátok, nézők, mind újra együtt lehetünk egy teljes héten keresztül. Nagyon izgultunk, hogy sikerüljön idáig eljutni, és a teljes szervezőcsapat nevében mondom, hogy határtalan boldogsággal tölti el bennünket, hogy most itt lehetünk, két nappal a verseny rajtja előtt.”
mondja izgatottan Heinrich Albrecht, a versenyszervező PLAN B Events vezetője

A tavalyi évben a világjárvány miatt elmaradt a Transalpine Run, és a koronavírusról sajnos még mindig nem beszélhetünk múlt időben, ezért a főszervezőknek idén nagy öröm, hogy sikerül megrendezni Európa egyik legkülönlegesebb terepfutó versenyét, azonban fokozott figyelemmel kell lenniük, hiszen 22 ország versenyzője áll rajtvonalon szombat reggel 9 órakor a Kleinwalsertal völgyben.

"Természetesen minden tőlünk telhető óvintézkedést megteszünk a versenyzők biztonsága és a higiéniai előírások betartása érdekében. 900 futó rajtol szombaton, az első két napon ugyanis 150 kétfős csapat is együtt versenyez a nyolc napos verseny indulóval, ahol pedig 300 csapatért szurkolhatunk. Korosztályonként 9 kategóriában hirdetünk eredményt minden nap, a végén pedig természetesen értékeljük az egész heti teljesítményt is.”

A versenyen magyar indulókért is szurkolhatunk, a Veres Gábor-Nedjalkov Balázs alkotta Salomon Team Hungary nevű csapatáért a nyolcnapos, míg a Run2Die nevű, Korda Evelin-Haidekker Bence alkotta párosért a kétnapos versenyen lehet izgulni.

Veres Gábor-Nedjalkov Balázs
Veres Gábor és Nedjalkov Balázs
“Többszáz kilométer feletti teljesítés van a lábaimban, de többnapos versenyen még soha nem álltam rajthoz, így nagyon izgulok. Börzsönyben és a Prédikálószéken készültem a versenyre, amit tudtam, megtettem a tökéletes felkészülés érdekében. Nagyon bízom a csapattársamban, aki két évvel ezelőtt Lőrincz Olivérrel már futott a Transalpine-on, és ez szerintem sokat számít. Az elején majd nekem kell a Balit visszafogni, fel kell vegyük majd egymás ritmusát, de ebben nem lesz gond. Igyekszünk okosan versenyezni, és élvezni a nyolc nap minden egyes szépségét. A fő célunk a sikeres célba érkezés.”
mondta Veres Gábor az indulást megelőzően
Veres Gábor-Nedjalkov Balázs

Nedjalkov Balázs is izgatottan várja már a szombat reggelt:

“Többször indultam már páros versenyen, így könnyedén tudok alkalmazkodni. Már két éve a célban éreztem, hogy újra át szeretném élni ezt a csodát, amit a Transalpine ad. Nincs annál nagyobb élmény, mint nyolc napon keresztül teljes fókusszal kizárólag a futásra koncentrálni. A sorozatterhelés miatt igazi, kemény kihívás, és a legszebb benne, hogy végig együtt kell dolgozunk ketten, csapatként."

A versenyt ITT lehet követni, de az eredményekről természetesen mi is beszámolunk majd.