erdő, futás, terepfutás

Sportolj tudatosan az erdőben! – vagyis ismerd meg jobban

Forrás: Getty Images
Egy szuper kezdeményezés indult útjára, ami segít jobban megismerni az erdőt azoknak is, akik egyébként is szívesen töltenek időt a természetben!

A Sportolj tudatosan az erdőben program azért jött létre, hogy a természetben töltött idő élménye többet adjon a megszokottnál, megtanuld, mit suttog számodra az erdő, és egy kicsit úgy is láthasd, mintha az erdészek szemével szemlélnéd. A program első sorozata már javában tart, és kifejezetten terepfutókat céloz meg:

A „Fuss az erdész szemével!” augusztus elején indult útjára, és két hónapon keresztül a Budaörsi kopárok világát mutatja be a résztvevőknek, szóval még tart, te is csatlakozhatsz! Egy 10km-es útvonalat álmodtak meg a szervezők, amely tele van olyan érdekességekkel, amiket eddig valószínűleg nem tudtál, hiszen leginkább erdészetileg fontosak.

Hogy a tájékozódással ne legyen gond, ideiglenes turistajelzéseket helyeztek el az útvonalon, ezzel segítve a tájékozódást, ahol egy-egy QR kód is található. Ezeket beolvasva egy feladatot találsz, amit a körön haladva, menet közben teljesíthetsz is. A következő hónapokban a Vértes, a Pilis és a Naszály erdeiben kerülnek hasonló ismeretterjesztő ideiglenes útvonalak kijelölésre.

Ha érdekel, csatlakozz a Sportolj tudatosan az erdőben! Facebook csoporthoz, ahol a legjobb „nyelvoktatók” tartanak órákat.

A terepfutáson túl családi programokkal, túra és kerékpáros eseményekkel is készülnek, így aki szereti a természetet és szeretne róla minél többet megtudni, az biztosan megtalálja a számításait is!