atletika budapest vilagbajnoksag world championship kiallitas muzeum sport

Megnyílt a MOWA atlétikai világkiállítása Budapesten

Forrás: worldathletics.org
Április 3-ától augusztus 27-ig látogatható ingyenesen az Etele Plaza 3. emeletén a Museum of World Athletics™ kiállítása.

Megnyitotta kapuit Budapesten, az Etele Plaza 3. emeletén a Museum Of World Athletics világkiállítása, mely ingyenesen megtekinthető 2023. április 3. és augusztus 27. között. A Museum of World Athletics™, azaz a MOWA egy 3D-s, teljesen virtuális atlétikai múzeum, amely interaktív utazásra invitálja a látogatókat az atlétika történetébe, kiemelve a sportág számos legendáját. A kiállítás célja, hogy minél többen megismerhessék a sportágak királynőjének tartott atlétikát 2023-ban, abban az évben, amikor Budapest ad otthont az Atlétikai Világbajnokságnak 2023- augusztus 19-27. között.

A MOWA az első olyan sportmúzeum, amely a teljes mértékben a digitális világban jött létre, így az innováció és a kreatív technológiák új szintjét hozza el a sport világába. A múzeum egyedülálló 3D-s online élményt nyújt a látogatóknak, ahol a nézők megismerhetik az atlétika legfontosabb bajnokait, de virtuális tárlatvezetés a korábbi atlétikai világbajnokságokra is elkalauzolja a nézőt.

Forrás: worldathletics.org

Érdemes tehát ellátogatni az Etele Plazába, ahol különleges élménnyel gazdagodhatnak nem csak az atlétika, hanem a sport rajongói. A budapesti világversenyre pedig egy kis sportolással továbbra is kedvezményes áron lehet belépőt vásárolni.