Lubics Szilvia,Atacama Crossing

"Amikor befutottam a célba, olyan extázist éreztem a lelkemben, mint futóversenyen még soha" - Lubics Szilvia élményei az Atacama Crossingról

Forrás: Facebook / Lubics Szilvia
Lubics Szilvai 6 napot töltött a chilei Atacama-sivatagban, ez idő alatt pedig 250 kilométert tett meg, igazán kemény körülmények között.

Korábban már írtunk erről az elképesztően kemény versenyről, aminek nem csak a helyszínéből adódhatnak nehézségek, hanem abból is, hogy az indulók senkitől nem kapnak segítséget a frissítés terén sem, így Szilvi is több mint 10 kilós hátizsákkal indult a hatnapos kihívás teljesítésére.

Az útjáról rendszeresen beszámolt Facebook-oldalán. A posztjai szerint a csütörtöki napja volt az egyik legnehezebb, hiszen egy hosszú és technikás szakasz várta, de szerencsére ezt is sikerrel teljesítette.

“Meghatottan állok egy magyar zászlóval a kezemben a világ túlsó felén, valahol egy sivatag széli poros kis városka főterén berendezett célterületen, fejem felett kifeszített felirat: Atacama crossing 2018. Boldog vagyok. A könny egyre csak csorog a szememből és egyre szélesebb csíkokat húzva maga után tisztítja le az arcomra száradt út porát. Hosszú volt az út. Nagyon hosszú.”
írta Szilvi Facebook-bejegyzésében a versenyt követően.

Szilvi végül elképesztő, 41:49:13-es időeredménnyel ért célba, ezzel pedig a 26. helyezést érte el.

“Amikor befutottam a célba, olyan extázist éreztem a lelkemben, mint futóversenyen még soha. Percekig csak zokogtam. Azt hiszem, ekkor tudatosult bennem, hogy mennyi mindent kaptam az elmúlt napokban.”
írta bejegyzésében.

A teljes bejegyzést itt tudod elolvasni:

Atacama-crossing 6 nap, 250 kilométer, Chile, sivatag - és ami mögötte van Meghatottan állok egy magyar zászlóval a...

Posted by Lubics Szilvia on Sunday, October 7, 2018

Gratulálunk neki a fantasztikus eredményhez!

Olvasnál még a témában?