ultrafutás, Authentic Phidippides Run Hungarian Team,

Holnap rajtol az Authentic Phidippides Run, négy magyar futóval a mezőnyben

Forrás: Authentic Phidippides Run Hungarian Team
Mind a négy futó mondhatni rutinos az idén már hetedik alkalommal megrendezésre kerülő, 490 km hosszú, extrém ultrafutó versenyen, amely kategóriájában a világ egyik leghosszabb aszfaltos eseménye.

Az Authentic Phidippides Run útvonala nagyjából megegyezik az Athén és Spárta közti 246 km hosszú Spartathlon pályájával, ám a Spárta főterén álló Leonidász szobor lényegében a táv fordítója, innen a futók vissza kell, hogy fussanak Athénba. A maréknyi 45 fős mezőnyben 4 magyar ultrafutó áll rajthoz.

Toldi Péter tavaly a második helyet szerezte meg Maráz Zsuzsival karöltve, a korábbi női és férfi pályacsúcson belüli idő alatt tették meg a dupla Spartathlon-nyi távot (idejük 67 óra 54 perc) Ferenczi István, egykori futballista, szintén célba ért tavaly is, idén tehát második alkalommal vág neki az embert próbáló kihívásnak, akárcsak tavalyi futótársa, cimborája, Blaskó Mihály, aki viszont már harmadszor rajtol. Rajtuk kívül még a magyar ultrafutás élő legendájának, Bogár Jánosnak is szurkolhatunk ebben az évben is.

A tavalyi versenyről készült kisfilm itt látható:

A hazaiakon kívül idén is rajthoz áll a lengyel pályacsúcstartó, Lukas Sagan (ideje 65:53), illetve idén négy női versenyző lesz a mezőnyben a 41 férfi futó mellett. Az esemény magyar idő szerint holnap reggel 5 órakor rajtol, az indulóknak 104 órájuk van teljesíteni a távot, a célt jövő héten hétfőn délután 1-kor zárják. Idén is követhetjük a verseny eseményeit és a futók haladását az Authentic Phidippides Run Hungarian Team Facebook oldalon.

Runner’s World 2022/04 (digitális verzió)

Runner’s World 2022/04 (digitális verzió)

Itt az ősz, és ezzel együtt legújabb lapszámunk is megjelent, ami segít neked akkor is, ha most kezdesz el futni, vagy éppen most kezded újra, mert nyáron leengedtél, esetleg leadnál pár kilót. De akkor is, ha keményen végig edzetted a nyarat, és ősszel a versenyeken szeretnéd végre learatni ennek gyümölcseit. Ha pedig éppen nincs különösebb sportcélod, csak olvasgatnál a futással kapcsolatban, akkor is számos hasznos és érdekes cikket találsz nálunk! Ízelítő a tartalomból: ITT

995 Ft

1095 Ft