futás

A futás többe kerül a nőknek - és nem csak a sportmelltartó miatt

Forrás: getty images
Amellett, hogy neked legalább egy darabbal több futócuccra van szükséged (vagyis egy jó sportmelltartóra), a szépségápolási termékek miatt is van félnivalód.

De kezdjük az elején, vagyis azzal, miért drágább a futás a nőknek. Egy átlagos futófelszerelés mindkét nemnél ugyanazokból a darabokból áll, és a legnagyobb sportszergyártóknál a futócipők, ruhák és kiegészítők ára is megegyezik. Az első nagy különbség az, hogy nőként szükséged van egy sportmelltartóra, amit néhány havonta érdemes lecserélni. Ha nagyon szőrszálhasogatóak szeretnénk lenni, akkor a hajgumit is felírhatjuk a listára.

Egy másik dolog, ami megdobhatja a költségeket, hogy amikor megjön, valamilyen egészségügyi kiegészítőt is használnod kell ahhoz, hogy ne érjen kellemetlenség futás közben.

Mivel alapvetően jobban ügyelsz nőként a bőröd és hajad egészségére, könnyen lehet, hogy testápolóra, naptejre, samponra, különböző hajápoló szerekre is többet költesz, mint a férfiak - ám ebben az esetben egyszerűen azért, mert mondjuk többféle terméket használsz és jobban odafigyelsz a minőségre.

Az viszont nagyon érdekes, hogy tényleg létezik az úgynevezett rózsaszín adó, vagyis a jelenség, hogy a női szépségápolási termékek drágábbak, mint azok, amiket férfiak használnak. Több üzlet kínálatának is utánanéztünk, és bizony voltak olyan helyek, ahol ugyanannak a márkának a férfi termékei drágábbak, mint a női változatok. Ez leginkább a tusfürdőkre és samponokra igaz. A helyzet egyébként külföldön még ennél is durvább, Amerikában és Angliában például jóval több üzletláncnál lehet találkozni a jelenséggel, és ott például a borotvától kezdve a dezodorokon át minden drágább, ami nőknek készült.

Egy szakértő szerint az árkülönbségnek az az oka, hogy a nők által használt termékek csomagolására sokkal többet költenek a gyártók, hogy az megfeleljen a vásárlóknak. Arra vonatkozólag viszont nincs információ, hogy ezeknek a termékeknek az előállítása is többe kerülne-e.

Legközelebb érdemes lehet odafigyelned, amikor vásárolsz!

Olvasnál még a témában?