koronavírus,lavaredo ultra trail,LUT,törölt verseny

Elmarad Olaszország legnagyobb terepfutó eseménye, a Lavaredo Ultra Trail

Forrás: La Sportiva Lavaredo Ultra Trail Facebook oldal
A hazai terepfutók körében is kedvelt esemény szervezői, amelyet minden év júniusának végén rendeznek meg az olaszországi Cortinában, ma adott ki közleményt a verseny törléséről.

A döntésre természetesen a koronavírus-járvány miatt volt szükség.

„Ebben az időszakban nagyon különleges helyzettel állunk szemben, olyannal, amit senki még csak elképzelni sem tudott volna év elején. Egy olyan egészségügyi vészhelyzet állt elő világszerte, amely sajnos sok áldozatot követel és országokat kényszerít térdre” - áll a szervezői közleményben.

koronavírus,Lavaredo Ultra Trail,LUT,törölt verseny
Forrás: La Sportiva Lavaredo Ultra Trail Facebook oldal

Annak ellenére, hogy a Lavaredo Ultra Trail június végén került volna megrendezésre, a szervezők nem tudják garantálni a lebonyolításhoz kapcsolódó biztonságos feltételeket. Ráadásul a regisztrált sportolók 60 százaléka külföldi, számukra szintén nincs garancia arra, hogy meg tudják oldani a biztonságos utazást. A verseny törlésével kapcsolatos egyéb információkat később teszik közzé a szervezők, de elöljáróban annyit lehet tudni, hogy a 2021-es versenyen lesz lehetőség indulni, illetve részleges visszatérítésre lehet majd számítani.

Lavaredo Ultra Trail,koronavírus,LUT,törölt verseny
Forrás: La Sportiva Lavaredo Ultra Trail Facebook oldal

A Lavaredo Ultra Trailen 4 távon állhattak volna rajthoz a futók idén június 25-27 között. A leghosszabb, az Ultra Trail 120 km hosszú, az Ultra Dolomites 80 km, a Cortina Trail 48 km és a Cortina Skyrace 20km. A versenyekre az UTMB-hez hasonlóan, sorsolással lehet bekerülni, a regisztrációs folyamat tavaly ősz végén zárult.