maraton, Eliud Kipchoge, világcsúcs

Az utolsó mérföldkő - Eliud Kipchoge filmje

Forrás: Szász Norbert
Nyáron mutatják be azt a filmet, amit Eliud Kipchoge 2 órán belüli maratonjáról készített Ridley Scott és Kevin Macdonald.

Az utolsó mérföldkő – ez a címe a filmnek és előzetesét tegnap osztotta meg a 36 éves kenyai csúcstartó.

„Csatlakozz hozzám azon az úton, ami bemutatja a 2 órán belüli maratonomhoz vezető felkészülést. Azt remélem, hogy ez a film inspirációt ad ahhoz, hogy futni kezdj” – írja közösségi oldalán Kipchoge.

The Last Milestone

I am very excited to share with you the trailer for my movie Kipchoge: The Last Milestone! Join me on my journey as I prepared to make history by running a marathon under two hours. I hope by watching this film you will also feel inspired to run. Coming this summer! To learn more follow Kipchoge: The Last Milestone and head to www.kipchogemovie.com.

Posted by Eliud Kipchoge on Thursday, June 24, 2021

„Az élet útján vannak hullámvölgyek. A maratonban nagyon sok kihívás van. Hullámvölgyek, fájdalom az edzések során, fájdalom a futások közben, és öröm a maraton végén. Mindenkinek hinnie kell a saját képességeiben, ami nem a színről és a születési helyről szól, hanem kemény munkáról.” – mondja a film narrációjában Eliud, aki szerint a maraton olyan, mint maga az élet.

No Human Is Limited.

Posted by Eliud Kipchoge on Thursday, June 24, 2021

Eliud Kipchoge 2019. október 12-én, Bécsben, az INEOS 1.59 elnevezésű projekten belül futott 1:59:40-et. Emberek milliói követték figyelemmel ezt a futást részben az internetes közvetítéseknek köszönhetően, részben a helyszínen is lehetőség volt jelen lenni. A Runner’s World szerkesztőségéből páran kiugrottunk erre a sporttörténeti eseményre és még fotókat is készítettünk a világcsúcstartó elképesztő futásáról.