Borítókép: Átvették a futók a Hungaroringet!

Átvették a futók a Hungaroringet!

Ki látott már olyat, hogy a Hungaroringet ellepi ezer pirospólós futó, és a pályából hirtelen Rungaroring lesz? Hát mi, futók fiztosan.


Az első meglepetés azokat érte, akik még soha nem kerültek a pálya közelébe: a férfiaknak és a Forma1-ben jártasoknak nyilván nem újdosnág, de ez a pálya egyáltalán nem sík, hanem hosszú lejtőkből és emelkedőkből áll össze. Ideális futóterep egy vasárnap reggelen, a festői szépségű Mogyoródon. Viccen kívül.
A futás egyik legnagyobb előnye, hogy olyan helykre juttat be, ahova gyalogló társaink nemigen kerülnek soha. A Nike+ Run Club különösen szereti a kitartó futókat extra helyszíneken megfuttatni: többen még fel sem ocsúdtak a Runway Run-ból, és máris a pole pozícióban találták magukat.


A barátságos versenyre a jelentkezés 24 óra alatt betelt, és a reggeli eső ellenére is tele volt a pálya. A rajtot most is a startlámpák indították el Winkler Róbert vezényletével, az útvonal egyik szakaszán pedig mindenki lemérhette, mennyire gyorsan tud egy mérföldet teljesíteni, miközben megtett lét kört a legendás pályán (8750 m).


A versenyen többek között elindultak olimpiai bajnokaink, Kammerer Zoltán és Kozák Danuta kajakosok, illetve magyar bajnok atlétánk, Papp Krisztina is (aki elsőként ért célba a nők között). De ott voltak olyan hírességek is, mint Nagy Adri, Maranec Fruzsi és Dallos Bogi is.