atlétika, világbajnokság, 4x400 méter, maraton,

Két országos csúcsdöntés és két sikeres női maratoni teljesítés volt a tegnapi nap hazai futós mérlege a budapesti VB-n

Forrás: Magyar Atlétika Facebook oldal
A világbajnokság utolsó előtti napján is sok izgalmak vártak az atlétika szerelmeseire. A női maratoni futammal kezdődött a nap délelőtti programja, a távot két magyar maratonfutó is sikeresen teljesítette.

Szabó Nóra nagyszerű teljesítményt nyújtva, 2 óra 33 perc 28 másodperc alatt futotta le a 42 kilométeres távot, és a 24. helyen - 6. legjobb európaiként – ért célba. Kovács-Garami Katalin pedig az 57. helyen ért célba 2:44:02-es eredményével.

A férfi 4x400 méteres váltónk országos csúcsot futott az esti program során. A Steigerwald Ernő, Wahl Zoltán, Kovács Árpád, Molnár Attila összetételű csapat 3:02.65 perces országos csúcsot futott az előfutamában, ezzel a kilencedik helyen zártak, s ugyan nem jutottak tovább, de megjavították a korábbi, 3:03.64-es magyar rekordot, melyet Szeglet Zsolt, Nyilasi Péter, Bella Attila és Bédi Tibor tartott 1999-ben.

A női 4x400 méteres váltó is új országos csúcsot futott. A Nádházy Evelin, Kéri Bianka, Rapai Fanni, Molnár Janka alkotta váltó az előfutamában 3:27.79 perccel a hatodik helyen ért célba, ezzel 43 éves országos rekordot döntöttek. Az eddig élő, 3:27.86-os magyar csúcsot Orosz Irén, Forgács Judit, Tóth Éva és Pál Ilona futotta az 1980-as moszkvai olimpia döntőjében.

atlétika, világbajnokság, 4x400 váltó, országos csúcs,
Forrás: Getty Images

A még jelenleg is zajló férfi maratonon idei maratoni országos bajnokunk, Szemerei Levente fut hazai színekben!

A VB utolsó napi programja és eredményei ITT található!